Inglismaa väljaande Guardiani teatel on venelased pöördunud Euroopa jalgpallliidu (UEFA) distsiplinaarkomisjoni poole kirjaga, milles süüdistatakse Petrakovi venelaste diskrimineerimises ja poliitilise neutraalsuse eiramises.

Venelased meenutavad oma pöördumises Petrakovi aprillis antud intervjuud, milles ta nõudis Venemaa jalgpalluritele võistluskeelu määramist.

Venemaa jalgpalliliit väidab, et 64-aastase Petrakovi kommentaarid rikuvad FIFA ja UEFA reegleid, mis keelavad „igasuguse rahvuse alusel diskrimineerimise“ ja mille eesmärk on edendada jalgpalli „rahu vaimus“.

Guardiani andmetel ei mainita FUR-i kirjas kordagi Venemaa rünnakut Ukrainale. Selle asemel kirjeldatakse Petrakovi kommentaare kui „vägivalda õhutavat sõnavõttu“.

UEFA ei soovinud Guardianile venelaste kaebust kommenteerida. Ajalehe teatel peab aga UEFA distsiplinaarkomisjon Venemaa alaliidu kaebuse igal juhul päevakorda võtma ja uurimist alustama.

Venemaa koondisele on võistluskeelu määranud nii UEFA kui ka FIFA, kuid Venemaa mängijatel on lubatud oma koduklubisid edasi esindada.