Eesti Korvpalliliit, Delfi Meedia ja Telia leppisid kevadel kokku koostöö jätkumise koduste korvpalliliigade ülekannete korraldamisel ja vaatajateni vahendamisel veel kolmeks hooajaks. Korvpallifänni jaoks tähendab see, et põhiturniiril kord nädalas, play-off'is juba tihedamalt jõuavad nii Paf Eesti-Läti Korvpalliliiga kui ka Korvpalli Meistriliiga kohtumised vaatajani Inspira telekanalil, nii need kui ka kõik ülejäänud Eestis toimuvad mängud on nähtavad Delfi TV-s, tänavusest hooajast Delfi Kogupaketi tellijatele. Esmakordselt on koostöö raames kokku lepitud ka naiste liiga olulisemate kohtumiste otseülekannete vaatajateni vahendamine.

Samm jätkusuutlikuma mudeli poole

Eesti Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi sõnul on vajadus kõikide ülekannete nägemiseks tellijaks asuda samm liiga professionaalsemaks muutumise teel, sest tähendab ka meediapartnerite senisest suuremat panustamist ülekandeõiguste hankimisel ja pilditootmisel.

„Tänu meediapartnerite panusele on meil sellel aastal võimalik Eesti meistrivõistluste medalitega anda klubidele kaasa ka rahaline toetus. See on oluline verstapost meie tegevustes, nüüd on see hetk käes ja loodame siit sammhaaval edasi liikuda - üheskoos kasvatada ülekannete tellijate hulka, et korvpall ja klubid fännide panusest tugevamaks muutuksid. Aitäh Delfile, aitäh Teliale. Aitäh fännidele, sest ka Teie olete selles protsessis väga suureks toeks,“ sõnas ta.

Delfi jaoks tähistab käesolev sügis kümne aasta möödumist Eesti Korvpalliliiduga alanud koostööst. Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvaldi sõnul muudab ülekannete maksumüüri taha viimine nii liiga korraldamise ja ülekannete tootmise majanduslikult jätkusuutlikumaks nii alaliidu, klubide kui ka meediapartnerite jaoks.

„Mul on hea meel, et Delfi Meedia, Eesti Korvpalliliit ja PAF Eesti-Läti liiga meeskonnad on otsustanud üheskoos oma koostöö viia uuele ning veelgi professionaalsemale tasemele. Kõik koduse korvpalliliiga uue hooaja mängud Delfis on nüüdsest maksumüüri taga, sest just selline formaat loob jätkusuutlikuma liiga ja majanduslikult jätkusuutlikumad klubid, sest osa rahast läheb koduse korvpalli vundamendi tugevdamiseks. Meie jaoks on tähtis, et meie korvpalliliigast saaks iga hooajaga üha professionaalsem organisatsioon. See on omakorda garandiks, et klubid arenevad, nagu ka nende töö noortega, mis peaks meile iga aasta kasvatama mängijaid, keda tahetakse vaadata läbi Delfi või kohapeal saalides,“ ütles ta.

Aktiivseid samme suuremahuliste spordiülekannete maksvatele kasutajatele suunamisega on Delfi astunud viimased paar aastat - nii jõudsid just tellijate ja ostjateni näiteks ülekanded BC Kalev/Cramo eelmise hooaja mängudest Meistrite Liigas ja VTB-liigas, Eesti autoralli meistrivõistluste etappidest, möödunud suvel Eesti korvpallikoondise kontrollmängudest. Sarnaselt näevad Delfi Kogupaketi tellijad sel nädalavahetusel Tallinnas algava WTA 250 tenniseturniiri otseülekandeid.

Eesmärk: kasvatada silmapaaride arvu

„Mis teeb rõõmu - kõik need katsetused on näidanud, et fännid, kellest paljud juba täna kogu Delfi sisule ligipääsu omava 150 000 inimese seas, on leidnud hästi tee oma lemmikute vaatamise juurde. Tasulised spordistriimid on argipäev, mitte haruldus - see kasvatab nii ajakirjanduse kui spordi elujõudu. Tunnustame korvpalliliitu, et nad olid valmis astuma kaasaegses meediamaailmas uut ning väga edumeelset sammu. Korvpall on meie kõigi elus vaid üks osa, kuigi väga oluline, aga kui juba on lunastatud Delfi Kogupaketi kasutusõigus, siis meil on veel mitmeid kaubamärke, mille lugemisega saab sisustada korvpallimängudest vaba aja. Lubame - igav teil ei hakka.“

Soonvaldi sõnul ei pea korvpallifännid pelgama, et liigamängud senisest vähem tähelepanu saavad. „Vastupidi - olen kindel, et läbi igapäevase kajastuse, uudiste, analüüside, videoklippide nii Delfis kui ka sotsiaalmeedias jõuab liigaga seotud sisu sel hooajal enamate silmapaarideni kui eales varem.“

Eesti Korvpalliliidu peasekretär Gerd Kiili ütles, et maailmas keerulistel aegadel ja kasvavate kulude kontekstis on nii alaliidu kui ka klubide jaoks aina suurem fookus sellel, kuidas nii mänguplatsil, aga mänguväliste tegevustega oma poolehoidjate lojaalsust kasvatada.

„Juba eelmisel aastal alustasime „Õige fänn“ kampaaniaga, mille eesmärk on rõhutada nende inimeste panust, kes käivad saalis või vaatavad Paf Eesti-Läti Korvpalliliiga ja Paf Korvpalli Meistriliiga mänge Delfist, olles selleks soetanud vastava paketi. Oleme üheskoos klubide ja meediapartneritega pingutanud, et tänases ajahetkes oleks fännil võimalik kõiki oma lemmikmeeskonna mänge näha, isegi kui igapäevatoimetused ei võimalda saali tulla. Kõik, viimane kui üks, Paf Eesti-Läti Korvpalliliiga ja Paf Korvpalli Meistriliiga mängu on sellel hooajal Delfi Kogupaketiga liitunutele vaadatavad, lisaks nädala telemäng Inspira kanalil laupäeviti. Tuleb põnev hooaeg!“

Paf Eesti-Läti Korvpalliliiga hooaeg algab 30. septembril Liepajas ja Tartus - esimeses võõrustab kohalik BK Liepaja Riia VEFi, teises Tartu Ülikool Maks & Moorits uuenenud Tallinna Kalev/Audentest. 1. oktoobril võõrustab TalTech/OPTIBET telemängus Avis Utilitas Raplat, Eesti tiimidest on meisterklubi Pärnu Sadam vastamisi KK Viimsiga, liiga uustulnuk Keila KK kohtub võõrsil Läti Ülikooliga.

Ülekandeid näevad Delfi Kogupaketi tellijad. Kui tellimust pole, siis saab selle vormistada selle artikli alt.

  • 1. kuu on tutvumishind 1 euro.

  • Lugemisõigust saad jagada 2 sõbraga.

  • Tellija saab lugeda 11 väljaande tasulisi lugusid.

  • Tellimust saab igal ajal tühistada.