2004. aastal esimese eestlasena külgvankrite motokrossi MM-sarjas medalile tulnud Are Kauriti näpunäidete järgi treeninud karksinuialane Kert Varik ja tema Soomest pärit korvimees Lari Kunnas jäid napilt tiitlita, kuid tegid siiski Eesti motoajalugu.

„Kõik ei pea olema esimesed, teine koht on ka hea. Mulle aitab küll,“ ütles Varik kohe pärast hooaja finaaletapi autasustamist, andes mõista, et võis nii kõrgel tasemel teha oma elu viimase sõidu.

Külmad ja vihmased olud tegid nädalavahetuse Saksamaal Rudersbergis krossisõitjatele ebamugavaks. Tugev sadu muutis kvalifikatsioonis raja osale sõitjatele läbimatuks, mistõttu tuli korraldajatel pühapäevaks rada pisut muuta.

Kehvad stardid

Suure Eesti ja Soome toetajaskonna ees sõitnud Varik ja Kunnas ei saanud kummaski võistlussõidus head starti ning lõpetasid need vastavalt kolmandal ja neljandal kohal. Viimase etapi eel Eesti-Soome paarile viie punktiga kaotanud Etienne Bax ja Ondřej Čermák Hollandist ja Tšehhist said sõiduvõidu ja teise koha, edestades MM-i punktitabelis Varikut ja Kunnast lõpuks nelja punktiga, kusjuures viimasele sõidule mindi vastu võrdsete punktidega.

„Start võinuks parem olla. Panime teises sõidus kellegagi sirge peal kokku. Teised olid lihtsalt kiiremad. See ongi meie koht. Tulime MM-sarja kolmandat kohta püüdma, aga oleme teised ehk ületasime ikkagi ennast,“ lisas Varik.

Kuuest etapist koosnenud hooajal jäi Varikule ja Kunnasele näppude vahele veel juulis Langel saadud ajalooline etapivõit, millega kasvatati edu jälitajate ees 16 silmale. Nüüdseks viiekordne maailmameister Bax sai Eesti etapi teises sõidus kümnekohalise karistuse, mis korvati eelviimasel etapil Tšehhis kahe poodiumikohaga. Varik loovutas pisut punkte, saades viienda ja neljanda koha.

Gert Gordejev ja Baxi endine paariline lätlane Kaspars Stupelis tulid hooaja kokkuvõttes Gordejevi karjääri parimale, kaheksandale kohale. Tanel Reesna ja Sten Niitsoo said 21. koha.