Hispaania võitis finaali esimese poolaja 47:37, kohati oldi ees lausa 21 punktiga. Hispaania rünnakut vedas esimesel poolajal 18 punkti visanud Juancho Hernangomez, kes tabas kuus kolmepunktiviset.

Teisel poolajal jõudis Prantsusmaa parimal juhul kolme punkti kaugusele, aga kolmanda veerandi teisel poolel läks Hispaania taas kindlalt eest.

Hispaania resultatiivseim oli 27 punktiga Juancho Hernangomez (kolmesed 9/7). Lorenzo Brown lisas 14 punkti ja 11 korvisöötu. Turniiri kõige väärtuslikumaks palluriks valitud Willy Hernangomez panustas võitu 14 punkti ja 8 lauapalli, Jaime Fernandez tõi 13 punkti ja 4 vaheltlõiget. Prantsusmaa kasuks viskas Evan Fournier 23 punkti, Thomas Heurteli arvele jäi 16 punkti ja 7 söötu ning Guerschon Yabusele viskas 13 punkti.

Finaali statistika:

Finaali statistika

Finaali tipphetked:

Blogi:

Soojenduseks peeti pronksimatš Saksamaa ja Poola vahel. Esimese poolaja võitis 36:23 Saksamaa. Teisel poolajal jõudis Poola 59:59 viigini, aga lõpp kuulus ikkagi võõrustajatele. Nad jäid peale 82:69 ja teenisid 17 aasta pikkuse pausi järel tiitlivõistlustelt esimese medali.

Sakslaste resultatiivseim oli 26 punkti ja 6 korvisööduga Dennis Schröder, miinuspoolele jäid 8 pallikaotust. Mitmekülgse esituse tegi Johannes Voigtmann, kelle arvele jäi 14 punkti, 9 lauapalli, 6 söötu, 2 vaheltlõiget ja 2 blokki. Poola kasuks viskas 18 punkti Michal Sokolowski, AJ Slaughter tõi 10 punkti ja 10 söötu.

Enne mänge:

Võrreldes hiilgeaegadega oluliselt muutunud koosseisuga Hispaaniat loeti enne EM-i küll kümne tugevaima võistkonna sekka, aga finaali jõudmine on pigem üllatus. Kaheksandikfinaalis alistati Leedu, veerandfinaalis Soome ja reedel peetud poolfinaalis tulemusega 96:91 Saksamaa.

Hispaania rünnakut veavad tsenter Willy Hernangomez (keskmiselt 17,6 punkti ja 6,8 lauapalli) ja sel suvel kodustatud ameeriklane Lorenzo Brown (15,4 punkti ja 7,1 söötu). Kaitses on tähtsa panuse andnud vanameister Rudy Fernandez ja mitmed seni suure publiku jaoks tundmatud rollimängijad eesotsas Alberto Diazega.

Prantsusmaa edu pole seevastu kuskilt otsast ootamatu. Suuresti sama tuumikuga jõuti eelmisel aastal Tokyo olümpiamängudel finaali, kus jäädi napilt alla USA-le. EM-il võideti 16 seas Türgit ja veerandfinaalis Itaaliat. Kui nendes kohtumistes oli Prantsusmaal omajagu õnne, siis poolfinaalis rulliti 95:54 üle Poolast,

Prantsusmaa skooriliidrid on EM-il olnud Guerschon Yabusele keskmiselt 15 ja Evan Fournier 14,4 punktiga. Nende kaitse tugisammas Rudy Gobert on kogunud 13,6 punkti ja 10,3 lauapalli.

Pronksimängus on kindel favoriit Saksamaa. Viimati võitsid nad tiitlivõistlustelt medali 2005. aastal, mil EM-il saadi hõbe. Veerandfinaalis tiitlikaitsja Sloveenia auti lükanud Poola medalipõud on veelgi pikem, 1967. aastal EM-il tuldi kolmandaks.