Aeg on välja jagada medalikomplektid ehk Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril on kätte jõudnud need kõige erilisemad mängud. Pronksmedali eest asuvad võistlustulle koduväljakueelist nautiv Saksamaa ning Poola. Esikohaduellis lähevad vastamisi „vanad tuttavad“, kui korduvalt finaalides omavahel vastakuti olnud korvpalli suurriigid Prantsusmaa ning Hispaania on end taas finaali välja murdnud.

Saksamaa-Poola

Naabritevaheline pronksikohtumine saab olema meeskondade jaoks vastakate tunnetega. Saksamaa oli pärast vägevat veerandfinaalmängu Kreeka vastu häälestamas end ilmselt juba finaalilainele, kuid sedapuhku tuli tunnistada hispaanlaste paremust ning saame näha, kuivõrd suudab kodumeeskond ennast kolmanda koha mänguks motiveerida. Samas, ei taha nemadki oma fänniarmeele pettumust valmistada ning kindlasti lihtsalt ära lohistama seda mängu ei minda, just nimelt austusest poolehoidjate vastu. Poola jaks sai poolfinaalis otsa, kaotades läbi aegade suurima poolfinaali vahega Prantsusmaale 54-95. Visates sealjuures esimese poolajaga vaid antirekordilised 18 punkti. Lühikese koosseisuga poolakate jaoks oli tegu sisuliselt puhkepäevaga ja nende motivatsiooni pronksimängu võitmise osas ei saa kuskilt otsast kahtluse alla seada.

Hispaania-Prantsusmaa

Turniir on pakkunud küll nii mõnegi suurüllatuse, aga ikka endiselt leiame korvpalli suurriigid omavahelisest finaalist. Tuleb siiski arvestada, et Hispaania on läbinud põhjaliku noorenduskuuri ja ei olnud just palju neid, kes neile finaalkohta oleks ennustanud. Prantsusmaa seevastu on pigem üks oodatumaid meeskondi, kes on koha finaalis lunastanud. Samas, ei ole ka nende teekond esikohaduellile lihtne olnud. Eriliselt kehvad on oldud just mängude kolmandatel veerandaegadel ja võib öelda, et sisuliselt mõlemas esimeses play-off ringis vastavalt Türgi ja Itaalia vastu päästis neid pelgalt õnn. Näeme taaskord ka suurtreenerite Sergio Scariolo ning Vincent Collet vahelist malemängu. Hispaania sisu tänavusel turniiril näitab ka asjaolu, et kõigis senises kolmes väljalangemismängus on tuldud välja vähemalt kahekohalisest kaotusseisust ning „geenius“ Scariolol on olnud just poolajapausil alati käigud varuks.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid