Intsident leidis aset El Chiringuito TV nimelisel kanalil, kus Bravo avaldas arvamust, et see, kuidas brasiillane löödud väravaid tähistab, pole lihtsalt vastuvõetav. „Vinicius peab hakkama vastaseid austama. Kui sa tahad tantsida, siis mine Brasiilia sambasaali. Hispaanias tuleb rivaale austada ja ahvi mängimine lõpetada,“ rääkis Bravo.

Hispaania jalgpalliagentide presidendi seisukohavõtt ei jäänud aga märkamatuks ka Viniciusele endale, kes otsustas selle peale sotsiaalmeedias omapoolse kommentaari anda.

„Nagu öeldakse, siis rõõm võib inimesi häirida, kuid võiduka mustanahalise brasiillase rõõm häirib neid Euroopas veel isegi rohkem. Aga minu võiduhimu, naeratus ja sära mu silmis on sellest palju olulisemad. Te ei kujuta seda isegi ette,“ sõnas 22-aastane ääreründaja Instagrami vahendusel.

„Ma olin ksenofoobse ja rassistliku kommentaari ohver, aga see ei alanud sugugi mitte eile. Mu tantse hakati kritiseerima juba mitu nädalat tagasi, tantse mis pole isegi minu omad. Need kuuluvad Ronaldinhole, Neymarile, [Lucas] Paquetale, [Antoine] Griezmannile, Joao Felix'ile, Matheus Cunhale,“ tõi Vinicius välja mitmeid Brasiilia jalgpallureid. „Need kuuluvad Brasiilia funk'i ja samba artistidele, reggaetoni laulijatele ja Ameerika mustanahalistele.“

„Need on tantsud, mis aitavad tähistada kultuurilist mitmekesisust. Aktsepteerige ja austage seda. Ma ei kavatse lõpetada,“ lisas Vinicius.

Vinicius Juniori stiilinäited: