Salzburgis toimuval IBU kongressil hääletas võistluskeelu pikendamise poolt 46 delegaadist 39. Kaks delegaati hääletas vastu, viis jäid erapooletuks.

Norra rahvusringhääling NRK avaldas, et Venemaa laskesuusaliit (RBU) oli saatnud kongressi eel IBU-le mureliku kirja, milles palus oma sportlaste lubamist rahvusvahelistele võistlustele. Kiri algas vägivalla hukkamõistmisega. „Venemaa laskesuusaliit on vägivalla vastu ja julgustab rahu saavutama,“ vahendab NRK venelaste kirja.

Laskesuusatamise olümpiavõitja Anfisa Reztsova ei hoidnud end IBU otsuse valguses tagasi. „Lihtsalt kaabakad, mis ma muud oskan öelda! Nii et kirjutage see üles. Tundub, et nad lihtsalt kardavad meie sportlasi kui rivaale, sest me oleme tugevaim jõud. Tahaksin, et nad näeksid ja tunneksid oma konkurente. Kuid ilmselt nad kardavad meid,“ vahendab Reztsova sõnu RIA Novosti.

Venelaste ja valgevenelaste võistluskeelud hakkasid kehtima juba tänavu märtsis. Enne seda oli rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) teinud 28. veebruaril kõigile rahvusvahelistele spordialaliitudele pöördumise, kus soovitas Ukraina sõja tõttu Venemaa ja Valgevene sportlasi rahvusvahelistele võistlustele mitte lubada.