Vaadates otsa Hawaii Expressi 25. Tartu Rattamaratoni stardinimekirjale, on puudu mitmed nimekad ratturid, kes varasemalt kõrgete poodiumikohtade nimel võistelnud. Seda seetõttu, et samal ajal toimuvad Taanis maastikurattamaratoni ja Austraalias maanteeratta maailmameistrivõistlused. Näiteks jäävad Rattamaratonilt sel aastal eemale varasemad võitjad Peeter Tarvis ning Alo Jakin. Samuti ei ole starti oodata varasematest võitjatest välismaalasi Martins Blumsi (LAT), Eimantas Gudiškist (LTU) ning Andzs Flaksist (LAT).

Naistest jäävad sel korral startimata 4-kordne Rattamaratoni võitja Janelle Uibokand ja 2015. aasta võitja Liisa Ehrberg. Mari-Liis Mõttus ei saa samuti osaleda, kuna võistleb Tšehhis.

Küll aga ei tähenda see, et Maarjamaal ei oleks üldse tugevaid rattureid! Meestest on kohal eelmise aasta esikolmik: Gert Kivistik, Mihkel Räim ja Gert Jõeäär. Tõenäoliselt saab heitlus kõige kõrgema koha nimel olema just nende meeste vahel. Stardinimekirjast leiab ka profirattur Tanel Kangerti, kuid tema startimine pole veel sada protsenti kindel.

Kõige üllatuslikum võitja saab olema aga naiste arvestuses, sest tugevate maastikuratturite puudumisega seoses on kaardid väga lahtised. Starti on oodata tugevat maanteeratturit Kristel Sandra Soonikut, kes jäi paljudele silma tänavusel Ladies Tour of Estonial, kus võitis hõbemedali. Samuti on kohale tulemas eelmisel aastal kolmandana lõpetanud Ernesta Tubyte (LTU) ning suurte rahvusvaheliste võidusõitude kogemustega Laura Lepasalu, kes on viimastel aastatel taas võitnud mitmeid koduseid maastikurattamaratone. Lisaks on osaluse kinnitanud profirattur Rein Taaramäe naine Hanna Karoline Taaramäe, kes on tänavune Eesti Meister eraldistardist sõidus.

„Kindlasti saab olema tänavuse Rattamaratoni võitja selgumine vaatemänguline ja võimalik, et kohati ka ootamatu. Seda põnevam saab olema pealtvaatajatel, keda loodame raja ääres ja finišis omadele kaasa elamas näha,“ nendib võistluse peakorraldaja Indrek Kelk.

Tartu Rattamaraton algab 17. septembril lastesõitudega Tartu Tähtvere Spordipargis, kus vastavalt vanusele on distantsid 500 m – 5,1 km. Lisainfo leiab SIIT.

18. septembril stardivad ratturid lainetena 89 ja 40 km distantsidele Tehvandi staadionilt ning 21 km distantsile Palult. Rohkem informatsiooni 25. Tartu Rattamaratoni kohta leiab SIIT, rajad ja skeemid SIIT.