Joonas Tamme koduklubi FCSB (Rumeenia) tegi Bukaresti rahvusstaadionil toimunud Konverentsiliiga kohtumises Anderlechtiga väravateta viigi. Eestlane tegi kaasa terve mängu.

Punktiarve avanud FCSB hoiab nüüd B-alagrupis kahe vooru järel kolmandat kohta.

Tamme on võimalik uuesti eurosarjas väljakul näha 6. oktoobril, kui FCSB läheb vastamisi eile West Ham Unitedile 2:3 kaotanud Silkeborgiga.

Konverentsiliiga D-alagrupis pidi Vlasi Sinjavski koduklubi Slovacko (Tšehhi) tunnistama Kölni (Saksamaa) 4:2 paremust.

Köln läks avapoolajal kohtumist Sargis Adamyani ja Florian Dietzi väravatest 2:0 juhtima. Poolajapausilt naastes õnnestus külalistel aga kohtumine kiirelt viigistada, kui loetud minutite jooksul tegid skoori Jan Kalabiška ja Milan Petržela. Köln ei lasknud ennast sellest liigselt häirida ning Dejan Ljubicici kaks väravat tõid võõrustajatele siiski magusa võidu. Sinjavski sekkus pingilt 72. minutil, kui kohtumise seis oli 3:2.

Slovacko langes D-grupis ühe punktiga viimasele kohale. Köln on nelja silmaga esimene ning kaks punkti kogunud Belgradi Partizan ja Nice on vastavalt teisel ja kolmandal kohal.

Nikita Baranovi leivaisa Jerevani Pjunik (Armeenia) alistas Konverentsiliiga H-alagrupis 2:0 Bratislava Slovani (Slovakkia). Artak Dashyan viis võõrustajad 35. minutil juhtima ning kõigest minut hiljem oli täpne ka Yusuf Otubanjo. Baranov väljakule ei pääsenud.

Võit tõstis Pjuniku viimaselt tabelirealt hoobilt teiseks. Esikohta hoiab täiseduga jätkav Šveitsi tippklubi Basel.

Sel hooajal ainsa eestlasena Euroopa liigas kaasa lööv Karol Mets jälgis pingilt, kuidas tema koduklubi Zürich (Šveits) pidi tunnistama võõrsil Bodö Glimti (Norra) 2:1 paremust.

Norra klubi läks kohtumist teise poolaja alguses juhtima, kui kodumaale naasnud Ole Selnaes lõi õnnetu omavärava. Mõned minutid hiljem suurendas Hugo Vetlesen Glimti eduseisu juba kaheväravaliseks ning kuigi Zürich suutis 81. minutil tänu Donis Avdijaj tabamusele ühe tagasi lüüa, siis enamaks neil jõudu ei jagunud.

A-alagrupis pole Zürichil õnnestunud veel punktiarvet avada. Liider on nelja punktiga Bodö Glimt, teist ja kolmandat positsiooni hoiavad mängu vähem pidanud Londoni Arsenal ja PSV Eindhoven.