Viljandi tõmbas publiku abiga Mulgi ekspressi käima

Nii nagu lootis Viljandi HC mängija Ott Varik mängueelses pressiteates, oli neile kodusele debüüdile kogunenud häälekas publik, kes üritas aidata kohalikel Mulgi ekspressi käima tõmmata. Algus oli aga võõrustajate poolt aeglane ning 10. minutil viis Sigmar Seermann HC Kehra 5:3 ette. Külalised, kes olid täna saanud taas koosseisu David Mamporia, seda edu kaua nautida ei saanud. Juba viis minutit hiljem lõpetas mulkide 6:1 spurdi Andrei Basarab.

Viljandi suutis poolaja lõpuni mõneväravalist edu hoida. Garderoobist väljusid võõrustajad juba uue energiaga, kui 45. minutil viis täna väga resultatiivset esitust näidanud Hendrik Koks nad 25:19 ette. Sarnase vahega kulges mäng ka lõpuni ning igale Kehra väravale oli Viljandil vastus olemas ja ohtlikuks külalised enam ei saanudki. Lõppseisuks tegi Kristo Voika 35:24.

Mängu resultatiivseimaks olid Viljandi poolelt Hendrik Koks üheksa ja Ott Varik seitsme tabamusega. Kehra poolelt tabasid Sergio-Silver Kreegimaa ja Dmytro Yankovskyi neljal korral. Kuna mõlemad tänased tiimid on karikavõistluste esimeses ringis loosi tahtel vabad, siis ootab neid nüüd mõne nädalane paus meistriliigast.

Põlva Serviti võttis Mesikäpa hallis kindla võidu

Põlva Serviti ja Mistra, kes olid mõlemad esimeses voorus võidukad olnud, alustasid kolmapäevast kohtumist pikkade koosseisudega, kui meeskonna pinkidel oli vastavalt 16 ja 15 nime. Mängu algus kulges võõrustajate tempos ning 10. minutil viis Hendrik Varul lõuna-eestlased 6:3 ette. Siis aga ärkasid külalised ja järgneva 7:1 spurdi lõpetanud Rauno Ausi värav viis Mistra 10:7 ette.

Sellele järgnes aga Serviti tagasitulek ning Ameerika mägedel kulgenud esimese poolaja lõpuks haaras koduvõistkond taas ohjad ja garderoobi mindi seisult 16:12 Põlva kasuks. Teise perioodi alguses skooriti kordamööda, kuid Mistral vahet vähendada ei õnnestunud. Arvukad kaheminutilised karistused külalistele andsid võõrustajatele võimaluse kiirrünnakuid joosta ja viimased minutid olid juba Põlvale skoori vormistamise küsimus. Kohtumisele pani pitseri Arturs Meiksans, kelle värav tõi tabloole lõppnumbrid 31:20.

Serviti eest said käe valgeks koguni 11 mängijat ning neist enim väravaid kogunes Henri Sillaste arvele, kes lõpetas kuue tabamusega. Mistra poolelt sai Serhii Orlovskyi kirja 6 väravat. Kui meistrivõistlustel seisab nüüd ees väike paus, siis karikavõistluste raames kohtuvad mõlemad tiimid esiliiga võistkondadega. Mistra mängib juba laupäeval HC Viimsiga ja Serviti läheb järgmisel nädalal vastamisi HC Tallinn 2-ga.

Meistriliiga liidripositsioonil on täiseduga Põlva Serviti, neile järgnevad kahe punkti peal Viljandi HC, HC Kehra, SK Tapa ja Mistra ning HC Tallinnal veel punktiarvet avada ei ole õnnestunud. Resultatiivsustabeli tipust leiame kaks Viljandi HC mängijat, Hendrik Koks ja Ott Varik, vastavalt 18 ja 14 tabamusega. Neile järgnevad HC Tallinna Volodymyr Shcherban 13 ja Sk Tapa/N.R Energy Kaspar Lees 12 värava peal.