Kaheksandikfinaalis 94:86 Ukraina alistanud Poola ridades alustas kohtumist suurepäraselt 21-aastane Aleksander Balcerowski. 219 cm pikkune keskmängija viskas natuke enam kui kuue minutiga üheksa punkti ning viis oma meeskonna ette 15:11. Peagi liitusid temaga teisedki koondisekaaslased, sest rünnakul pingevabalt tegutsenud poolakad sopsasid avaveerandil platsilt 19st viskest lausa 11 ning võitsid selle 29:26.

Teise veerandi alguses jõudis valitsev Euroopa meister ja tänavuse turniiri suursoosik Sloveenia ühe silma kaugusele (29:28), kuid sellele vastasid poolakad lausa 15:1 spurdiga! Šokis Sloveenia meeskonna kaitse lagunes täielikult, kiirelt palli liigutanud Poola skooris nii kaugelt kui korvi alt ning parimal juhul olid nad ees lausa 23 (!) silmaga. Mateusz Ponitka 16 ja Michal Sokolowski 13 silma abil läksid poolakad puhkama suures 58:39 eduseisus.

Riietusruumist naastes jooksis avapoolajal igast asendist paugutanud poolakate rünnak totaalselt kipsi ning nad viskasid esimese kuue minutiga vaid kaks punkti. Luka Doncici ja Goran Dragici vedamisel jõudis Sloveenia 21:3 spurdiga (!) kaks ja pool minutit enne veerandaja lõppu juba ühe punkti kaugusele. Poolakad tulid seejärel august välja ning otsustav neljandiku eel oli tablool veel nende napp 64:63 edu.

Otsustava veerandi alguses sopsas Dragic kahese, millega sloveenid läksid esmakordselt teisel poolajal juhtima ning seitse minutit enne normaalaja lõppu viis Klemen Prepelic valitsevad meistrit ette juba viie silmaga (73:68). Kuid sellest poolakad ei murdunud, sest AJ Slaughteri ja Ponitka tabamustest pääsesid nad taas juhtima.

Sloveenide seis läks keeruliseks kolm minutit enne matši lõppu, sest Doncic sai viienda vea, millega oli tema mäng läbi. Ponitka vabavisetest pääses Poola juhtima 82:76 ning 40 sekundit enne matši lõppu oli tablool nende kindel seitsmepunktiline eduseis. Sloveenid said veel 90:87 seisult viimaseks üheksaks sekundiks palli, ent selle ajaga nad korralikule viskele ei pääsenud ning Poola sammus poolfinaali.

Õhtu suurim täht oli Ponitka, kelle arvele jäi 26 punkti, 16 lauapalli, 10 korvisöötu ja kolm vaheltlõiget. Slaughter ja Sokolowski teotasid teda 16 silmaga. Sloveenia parim skoorija oli 21 punkti visanud Vlatko Cancar, Doncic piirdus 14 punkti, 11 lauapalli ja seitsme korvisööduga, ent samuti tegi noor täht lausa kuus pallikaotust.

Poola kohtub poolfinaalis Prantsusmaaga ning Saksamaa madistab Hispaaniaga, Euroopa meister selgub sel pühapäeval.