2022. aasta MM-i kavas on kaheksa võistluspäeva, mille jooksul peetakse 11 ​​osavõistlust eliit-, U-23 ja juuniorklassidele nii mees- kui naisratturite seas. Kohal on kokku rohkem kui 1000 tippratturit 70 riigist, kes võistlevad MM-tiitli ja ihaldatud vikerkaarevärvilise särgi nimel, vahendab Eesti Jalgratturite Liit.

Eestlased on staridijoonel neljal päeval. Võistlused algavad temposõitudega esmaspäeval (U-23) ja teisipäeval (WJ, MJ) ning jätkuvad reedel (MJ, U23) ja laupäeval (WJ) grupisõitudega. Eestit on esindamas U-23 arvestuses Prantsumaa klubis Equipe continentale Groupama-FDJ sõitev Rait Ärm, kes võidutses tänavu Balti Keti velotuuril. Lisaks on stardis Team Ampler – Tartu2024 nimistus sõitvad ratturid Joonas Kurits ja Madis Mihkels. Joonas on temposõidu valitsev Eesti meister ja Madis säras tänavu Tour of Estonia esimesel etapil. Mihkelsil on taskus ka kaheaastane leping Belgia World Touri meeskonnaga Intermarche – Wanty – Gobert Materiaux.

Naisjuunioride arvestuses stardivad Taani klubis Team Rytgeri treenivad Laura Lizette Sander ja Elisabeth Ebras. Käesoleval aastal on tüdrukud Eesti meistritiitlite nimel kahekesi tihedat heitlus pidanud, kus Laura on mõlemad, nii temposõidu kui grupisõidu tiitlid Elisabethi eest napsanud. Lisaks olid tüdrukud võidukad EM-il segateatesõidus, kui saavutasid kolmanda koha meesjuunioride Oliver Rüsteri ja Lauri Tammega. Neist viimane on stardijoonel ka Austraalias, koos Romet Pajuri, Aaron Ausi ja Frank Aron Ragiloga. Bora Hansgrohe järelkasvutiimist Team Lotto–Kern Haus kontinentaalmeeskonda liikuv Pajur on juunioride Eesti meister grupisõidus ja tänavu Euroopas noppinud mitmeid võite – kokku suisa viis esikohta ja kuus teise koha autasu. Augustis Hollandi profimeeskonna järelkasvutiimiga DSM liitunud Frank Aron Ragilo on samuti lisaks temposõidu Eesti meistritiitlile noppinud mitmeid pjedestaalikohti, sh. Austrias toimunud esimese kategooriaga Rundfahrti juunioride velotuuri üldvõidu. Juunioride kooseisus startiv Aaron Aus oli tänavu Lätis peetud Eesti meistrivõistlustel grupisõidus Pajuri järel teine.

MM- i ajakava:

  • Pühapäev, 18. september: hommikul individuaalne temposõit naised eliidile ja pärastlõunal mehed eliit. Eestlase stardis pole.

  • Esmaspäev, 19. september: pärastlõuna individuaalne temposõit alla 23-aastased mehed sõidavad kaks ringi, distantsi kogupikkus 28,8 km (Joonas Kurits)

  • Teisipäev, 20. september: hommikul individuaalne temposõit naisjuuniorid sõidavad ühe ringi, distantsi kogupikkus 14,1 km (Laura Lizette Sander, Elisabeth Ebras) ja pärastlõunal meesjuuniorid sõidavad kaks ringi, distantsi kogupikkus 28,8 km (Romet Pajur, Frank Aron Ragilo)

  • Kolmapäev, 21. september: võistkondlik segateate temposõit. Eestlasi stardis pole.

  • Reede, 23. september: hommikul maantee grupisõit meesjuuniorid sõidavad 8 ringi, distantsi kogupikkus 135,6 km, 2016 tõusumeetrit (Romet Pajur, Aaron Aus, Lauri Tamm, Frank Aron Ragilo) ja pärastlõunal U-23 klassile, kavas on kümme ringi, distantsi kogupikkus 169,8 km, 2520 tõusumeetrit (Rait Ärm, Joonas Kurits, Madis Mihkels).

  • Laupäev, 24. september: hommikul maantee grupisõit naisjuunioridele, kavas on neli ringi, distantsi kogupikkus 67,2 km, 1008 tõusumeetrit (Laura Lizette Sander, Elisabeth Ebras), pärastlõunal start naised eliidile.

  • Pühapäev, 25. september: maantee grupisõit mehed eliidile. Eestlasi stardis pole.