Kaheksandikfinaalis lisaajal 87:86 Türgi alistanud Prantsusmaa koondis alustas veerandfinaali suurepäraselt. Evan Fournier üheksa punkti abil said prantslased kolme ja poole minutiga 11:3 algedu ning seda esimesel poolajal käest ei antud. Kui eelmises ringis lülitas Itaalia hea viskepäeva abil konkurentsist Serbia, siis kolmapäeval olid nad esiti kaitses hädas. Esimese kümne minuti jooksul kaheksast kaugviskest kuus sopsanud prantslased võitsid avaveerandi 27:20.

Teisel veerandil keerasid mõlemad meeskonnad kaitse lukku ja mängijad hakkasid aina enam eksima. Kui esimese kümne minutiga viskasid satsid kahe peale 47 punkti, siis järgmise kümnega vaid 22. Ent prantslased hoidsid selgelt initsiatiivi ning itaallasi neljast silmast lähemale ei lastud. Pikemale puhkusele läks Prantsusmaa 38:31 eduseisus.

Puhkepausi järel liikus kohtumine samas taktis ning 1.48 enne kolmanda veerandaja lõppu olid prantslased veel peal 56:52. Kuid siis said Itaalia ässad ootamatult püssi paukuma. Luigi Datome ja Nico Mannioni vedamisel pääsesid nad esmakordselt mängus juhtima ning 10:0 vahespurdi najal juhiti viimase kümne minuti eel 62:56.

Ostustaval veerandil pääses Itaalia parimal juhul eest kaheksa punktiga ning kaks minutit enne matši lõppu olid nad Simone Fontecchio sopsanud kolmesest ees 75:68. Kuid siis hakkas juhtuma. Prantslased jõudsid kahe silma kaugusele, aga 16 sekundit enne matši olid kõik võtmed Fontecchio käes, kes teenis kaks vabaviset. Kuid Itaalia koondise snapier eksis mõlemal sooritusel ning viis sekundit enne normaalaja lõppu viigistas Thomas Heurtel mängu. Itaallased said seisult 77:77 veel ühe rünnaku, aga sel korral ei suutnud Fontecchio meetri kauguselt palli korvi panna ning poolfinalist selgus lisaajal.

Seal võttis mängu üle prantslaste mängujuht Thomas Heurtel, kes vähem kui kolme minutiga tõi kuus punkti ja viis meeskonna ette. Viimasel pooleteist minutil üritas Itaalia kohtumist päästa kaugvisetega, ent Datome, Fontecchio ja Polonara eksisid ning Prantsusmaa võitis kohtumise 93:85.

Võitjate poolel skoorisid Heurtel 20, Rudy Gobert 19 ja Fourner 17 punkti, sealjuures Gobert võttis lisaks maha lausa 14 lauapalli. Itaalia parimatena tõid Fontecchio 21 ja Spissu 19 silma. Prantsusmaa kohtub poolfinaalis Sloveenia ja Poola matši võitjaga. Teises poolfinaalis mängivad Saksamaa ja Hispaania, Euroopa meister selgub sel pühapäeval.