Liiga sõnul tuvastas uurimine, et Sarver käitus sobimatult nii oma alluvate kui teiste kõrvalseisjatega. Näiteks pannakse talle süüks, et ta ütles seltskondades korduvalt N-sõna. Samuti käitus Sarver lubamatult naiste seltskonnas, kus ta tegi sobimatuid kommentaare töötajate välimuse kohta, üle huulte lipsasid seksuaalse alatooniga vihjed ja muidu roppused.

Uurimise aluseks oli möödunud aastal portaalis ESPN avaldunud pigem lugu, kus mitmed Sarveri kunagised alluvad süüdistasid 17 aastat klubi omanud meest rassismis ja seksismis. Liiga väitel tegi Sarver uurijatega igakülgset koostööd, kuid klubiomanik polnud nõus, et väärib oma käitumise eest nii ränka karistust.

„Kuigi ma ei nõustu osade NBA raportis olnud üksikasjadega, siis vabandan inimesi solvanud sõnade ja tegude eest,“ ütles Sarver hiljem klubi pressiteenistuse vahendusel. „Võtan tehtu eest täieliku vastutuse. Mul on kahju, et tekitasin inimestel hingepiinu ning tehtu pole kooskõlas mu filosoofia ega väärtustega.“

Uurimise käigus intervjueeriti enam kui 300 praegust ja endist Sarveri alluvat, lisaks töötati läbi üle 80 000 dokumendi, e-kirja ja tekstisõnumi. Aastase karistuse ajal ei tohi omanik viibida meeskonna juures, selle kontoris ega mängusaalis. 10 miljoni dollari suuruse trahvi lubab NBA annetada organisatsioonidele, mis tegelevad töökohtades ja mujal vohava rassismi ja seksismi vastu võitlemisega. Sarver aga peab enne tööpostile naasmist läbima programmi, mis õpetab teda tööl sobivalt käituma.