„Eelmise hooaja lõpus oli selge, et tegemaks sammu edasi vajab nii meeskond kui ka korvpallikool lisajõudu,“ ütles KK Viimsi tegevjuht Tanel Einaste kodulehe vahendusel. „Kuna meeskonna koosseis on uuenenud ja veelgi noorenenud, meie omakasvandikud moodustavad meeskonnast 50%, siis soovisime kaasata treeneri, kes tegeleb mängijate personaalse arenguga.“

„Samuti soovisime lisateadmisi ja -jõudu tuua korvpallikooli töösse, kuna lisaks meistriliigale ja noorteklassidele osaleme ka esi- ja teises liigas. Kui seni oleme enamasti treenereid edutanud klubi seest, siis sel korral oli meil selge nägemus tuua uusi ideid organisatsioonist väljastpoolt. Dmõtro CV koos ülikoolihariduse, töökogemuse ja Euroopa suurima kooltusporgammi Fiba Europe Coaching Certificate tunnistusega tegi valiku lihtsaks,“ lisas ta.

Kolomõitšenko sõnul on Viimsi näol tema jaoks tegu huvitava ja vajaliku väljakutsega. Muuhulgas oli ta 2021. aastal Ukraina U16 noormeeste koondise peatreener.

„Sündisin ja kasvasin Musta mere kaldal, Odessas, kus olen kogu oma elu veetnud. Korvpalliga alustasin juba lapsena ning see on jäänud minu elu osaks tänaseni. Erinevatel põhjustel jäi minu mängijakarjäär lühikeseks ning juba 22-aastasena asusin omandama treenerikutset. Alustasin lastega ning aja jooksul sain aru, et korvpall on see, millega tahan end siduda,“ kirjeldas ta oma elukäiku.

„Ka teadmised ja oskused täienesid pidevalt. Osalesin erinevatel koolitustel ja konverentsidel, täiendasin oma inglise keelt ning peagi laekusid esimesed pakkumised Ukraina Korvpalli Föderatsioonilt (FBU). Olin Odessa korvpalliakadeemia peatreener. Minu unistuseks on olnud töötada Euroopas. Armastan Euroopa korvpalli ning olin valmis töötama kõrgliiga tasemel. Soov jätta endast jälg maha viis mu eelmisel suvel oma korvpalliakadeemia asutamiseni Ukrainas. Esialgne plaan oli see käivitada ning seejärel hoida silm peal. Kahjuks tõmbas sõda kõigele kriipsu peale ning pidime Ukrainast lahkuma,“ sõnas Kolomõitšenko.

„Akadeemia eksisteerib edasi, kuid 70% korvpalluritest lahkus sõja tagajärjel riigist. Koos abikaasa Stanislavaga kasvatame kolme imetoredat last: Sofiat, Aleksanderit ja Konstantinost. Nemad on hetkel turvaliselt Lätis. Mul on hea meel ühineda Viimsi Korvpalliklubiga ning loodan, et siinne töö aitab mul veelgi areneda ja paremaks saada. Olen tänulik kogu Viimsi korvpalliperele usalduse ja võimaluse eest kasvada nii treeneri, aga ka inimesena,“ lisas ta.