Kreeka tõusis kihlveokontorites enne veerandfinaale suurimaks kullasoosikuks. Saksamaa vastu võideti esimene poolaeg 61 : 57, aga kolmandal veerandil surusid sakslased Kreeka nurka. Kreeka liider Giannis Antetokounmpo ei saanud pikka aega palligi ja Saksamaa tegi kiirelt kahekohalise vahe sisse. Viis minutit enne mängu lõppu pidi Antetokounmpo kahe ebasportliku vea tõttu riietusruumi minema.

Mängu tipphetked:

„Tunnustan mängijaid. Nad tulid teisel poolajal justkui missioonile,“ rääkis Saksamaa peatreener Gordon Herbert pressikonverentsil. „Loomulikult tegime kaitseplaanis muudatusi, aga mängijate energia oli kõige tähtsam. Nad olid nii agressiivsed, et mul polnud vaja midagi juurde anda. Oleksin võinud riietusruumi jäädagi, midagi poleks muutunud.“

Poolfinaalis kohtub Saksamaa Hispaaniaga, kes alistas esimeses veerandfinaalis 100 : 90 Soome. Medal pole enam kaugel.

„Eesmärk oligi medal võita. Hakkasin medalist rääkima juba siis, kui eelmisel sügisel Saksamaa peatreeneriks sain. Toona vaadati mind nagu natuke hullu. Nüüd on kaks mängu jäänud ja siht on endine,“ ütles Herbert.

Juhendaja lubas poolfinaali pääsemist tähistada külma õllega. Tema Itaalia kolleeg Gianmarco Pozzecco oli pärast võidetud kaheksandikfinaali Serbiaga nii ülemeelikus tujus, et andis mängijatele õhtuks oma krediitkaardi.

„Dennis Schröder küsis ka minult krediitkaarti. Üks on selge - mina kaarti mängijatele ei andnud ega kavatsegi seda teha. Ütlesin Dennisele, et olen kolm korda lahutatud. Limiit, mis sealt vastu vaatab, pole meeldiv,“ naljatles Herbert.

Tõe huvides tuleb märkida, et Itaalia mängijad käisid Pozzecco krediitkaardiga heaperemehelikult ümber. Õhtuga kulutati 700 eurot, mis on 12 mängija peale mõistlik summa. Menüüs olid peamiselt kanatiivad ja vesi.

Itaalia kohtub Eesti aja järgi kell 18.15 algavas veerandfinaalis Prantsusmaaga. Poolfinaalivastane tuleb neile kell 21.30 algavast matšist Sloveenia ja Poola vahel.