Sel nädalalõpul toimuval rahvusvahelise laskesuusatamise liidu ehk IBU kongressil teeb Otepää korraldusmeeskond reedel kaks ettekannet. Neist esimese IBU juhatusele ja teise kõigile rahvuslikele alaliitudele. Kui IBU juhatus eelistab Otepääd Kontiolahtile, pannakse kongressil hääletusele just Otepää kandidatuur, millele liikmesriigid peavad oma häälega andma õnnistuse.

Otepää korraldustiimi juht Aivar Nigol ütles ERR-ile, et nemad teinud endast kõik võimaliku, et just Otepääle võiks jõuda ajalooline MM.

„Kui mõelda ratsionaalselt, siis meie võimalused on väga head. Meile on öeldud, et varasemad võistlused ja ka viimane maailmakarikaetapp, mida te suurepäraselt korraldasite, ehk see mõjutab ka neid otsustajaid. Kongressi delegaadid, kes tulevad mujalt riikidest, pole paljuski kohapeal käinud ja väga palju loeb tehnilise meeskonna eeltöö, mis kirjeldus tuleb ka IBU juhatusele. IBU juhatuse liikmed, õnneks, nii president kui ka praegune peasekretär on Tehvandil ja Eestis käinud,“ ütles Nigol.