Sakslased alustasid kohtumist suurepäraselt, sest natuke vähem kui nelja minutiga sopsasid nad kodupubliku ees viis kaugviset ning avaveerandi keskpaigaks oli neil juba koos veerandsada silma (25:14). Kuid siis võttis matši üle Giannis Antetokounmpo, kes kaheksa minutiga sai kirja 13 punkti (visked platsilt 7st 6), neli lauda ja neli korvisöötu. Planeedi parim korvpallur kreeklasi siiski päris järgi ei vedanud ning avaveerandi lõpus juhtisid sakslased 31:27.

Turniirile kullamõtetega tulnud kreeklased jõudsid viigini kolm ja pool minutit enne poolajapausi, kui Giannis Antetokounmpo leidis osava passiga Kostas Papanikolaou, kes tõi tabloole seisu 44:44 ning minut hiljem viis Giannis esmakordselt Kreeka juhtima. Kuigi pool minutit enne pikemat puhkepausi juhtisid sakslased taas ühe silmaga, siis viimase 30 sekundi jooksul sopsas Tyler Dorsey korvi alt ning Kostas Sloukas tabas koos lõpusireeniga keskjoonelt teele saadetud kaugviske.

61:57 eduseisust riietusruumi puhkama läinud Antetokounmpo ja kompanii edu sulas teise poolaja alguses nagu võisilm hommikupudrus. Kreeka ei tabanud ligi seitsme minutiga platsilt mitte ühtegi (!) viset ja perimeetrilt taas püssi paukuma saanud sakslased pääsesid 20:1 spurdi abil juhtima 77:62. Kreeklaste peatreener Dimitrios Itoudis proovis mängumasinat käima saada nii vahetuste kui meeste sõimamisega, kuid viimase veerandi eel juhtisid võõrustajad jätkuvalt 83:71.

Lõplikult murdus Kreeka viis minutit enne kohtumise lõppu, kui seisult 96:82 sai Giannis Antetokounmpo mängus teise ebasportliku vea, millega superstaar saadeti varakult duši alla. Sakslased jätkasid aga täismaja ees lustimist ning võitsid kohtumise 107:96.

Kamba peale 31st kaugviskest lausa 17 tabanud Saksamaa koondise ridades jõudsid kahekohalise punktisummani lausa viis meest. Neist parimatena tõid Dennis Schröder 26 ning nii Franz Wagner kui ka Andreas Obst 19 silma. Pool tundi mänguaega teeninud Giannis Antetokounmpo statistikasse jäi 31 punkti, seitse lauda ja kaheksa korvisöötu.

Mängu tipphetked:

Saksamaa kohtub poolfinaalis Hispaaniaga. Homme madistavad veerandfinaalides Sloveenia – Poola ning Prantsusmaa – Itaalia.