Hispaania ja Soome rahvusmeeskondade veerandfinaali avaminutitel andsid tooni hispaanlased, kes juhtisid Willy Hernangómezi lähiviske järel 8:2. Kuid siis algas meie põhjanaabrite viskekontsert. Järgmisel seitsmel minutil tipnes pea iga soomlaste rünnak korviga ning nad võitsid avaveerandi lausa 30:19. Sealjuures sopsas Mikael Jantunen veerandaja viimase viske enda väljakupoolelt.

Parimal juhul 15 silmaga juhtima pääsenud soomlased lasid pikemaks puhkuseks hispaanlased küll lähemale, aga esimese poolaja lõpus oli tablool jätkuvalt nende kindel 52:43 eduseis. Avapoolajal said käe valgeks kümnest platsil käinud Lassi Tuovi hoolealusest suisa üheksa, kamba peale oli nende visketabavus platsilt 63% (30st 19, sealhulgas kolmesed 13st 7) ning vabaviskejoonelt 88% (8st 7). Kui soomlastel jagunes punktid üsna võrdselt, siis hispaanlase 43st silmast 23 tõid vennad Willy ja Juancho Hernangomez (vastavalt 13 ja 10).

Puhkepausilt naasid paremini hispaanlased. Soomlased olid korvi all väga hädas NBA klubis New Orleans Pelicans leiba teeniva Willy Hernangómezega, kes tõi vaid viie minutiga kümme silma, lisaks hakkasid sopsama tema tiimikaaslaste kaugvisked. Kolmanda veerandaja keskpaigaks juhtis juba Hispaania 60:57 ja viimase kümne minuti eel oli tablool nende edu 73:67. Kusjuures kolmandal veerandil ei tabanud soomlased ühtegi kaugviset ning nende 15st silmas 12 tõi nende suurim äss Lauri Markkanen.

Otsustaval veerandajal hoidsid initsiatiivi jätkuvalt hispaanlased. Neli ja pool minutit enne matši lõppu jõudsid soomlased Alexander Madseni kahesest veel kahe punkti kaugusele (84:82), kuid kohe tegid hispaanlased otsa 6:0 spurdi. Viimasel kahel minutil vastasid soomlaste õnnestumistele tabavate kaugvisetega Rudy Fernandez ja Alberto Diaz, millega oli mäng sisuliselt tehtud.

Hispaanlased võitsid kohtumise 100:90 ja jõudsid 11. EM-i järjest nelja parima sekka. Võitjate parimana tõi Willy Hernangomez 27 ja tema noorem veli Juancho 15 silma, soomlasi vedas 28 punkti ja 11 lauda kirja saanud Markkanen. Hispaania kohutab poolfinaalis Saksamaa ja Kreeka vahelise matši võitjaga.