Egiptuse juurtega, aga Itaalias sündinud ja sealset koondist esindav Abdelwahed kuulub 3000 meetri jooksus Euroopa paremikku. Sel suvel Müncheni EM-il lõpetas ta jooksu soomlase Topi Raitaneni järel teisel kohal ning sõitis koju hõbemedaliga.

Puhta spordi eest võitlev organisatsiooni AIU (Athletics Integrity Unit) sõnul leiti atleedi dopinguproovist keelatud ainet meldooniumi. Suure tõenäosusega jääb ta ilma ka võidetud EM-medalist, ent Abdelwahed lubab oma süütuse eest võidelda.

„Teatud asjade juhtumine tundub võimatu, aga siis need juhtuvad sinuga. Mu dopinguproovist leiti ainet, mida ma varem polnud kuulnud. Sain meldooniumi olemasolu teada siis, kui mulle öeldi, et seda leiti mu proovist,“ kirjutas 26-aastane Romas sündinud sportlane sotsiaalmeedias.

„Ootan täpsustust, kas tegu võib olla mikrokogusega. Ma pole seda ainet vabatahtlikult võtnud ja proovin aru saada, miks seda mu uriinist leiti. Ma olen alati võistelnud selleks, et lõbutseda ja saada tuttavaks uute inimestega. Mul pole kunagi olnud foobiat, et pean olema parim ja pean iga hinna eest võitma. Nii sain sporti kogeda täiel rinnal. Hoian teid uurimise arengutega käigus,“ lubas Abdelwahed.