Rovanperä võistluse Kreekas rikkus laupäevane avarii. Ralli teisena lõpetanud Hyundai sõitja Ott Tänak vähendas vahe soomlasega 53-punktiseks. Veel augustis oli see kaotus olnud 94 punkti.

„Muidugi oleks tore, kui punktivahe oleks suurem, aga praegu on olukord selline. Proovime järgmist võistlust nautida. Uus-Meremaal on taas raske võistlus esimesena startimiseks,“ lausus Rovanperä, vahendab Rallit.fi.

„Loodetavasti saame auto sellisesse seisukorda, et suudame Tänaku vastu kihutada,“ jätkas soomlane. „Proovime nüüd testides teha õigeid otsuseid. Kreekas see ei õnnestunud – see läks meil kõigil valesti ja see polnud ainult sõitjate süü. Sa pead andma autole šoki ja tegema korraliku ettevalmistuse.“

Rovanperä pole varem Uus-Meremaal võistelnud. Viimati oli seal MM-ralli 2012. aastal.

Toyota tiimijuht Jari-Matti Latvala, kes võitis Uus-Meremaal 2010. aastal, loodab, et tänavu sajab seal vihma.

„Kui Uus-Meremaal sajab vihma, pole esimene stardikoht halb. Kui aga on kuiv, on lahtist killustikku palju ja olukord on keerulisem. Usun, et Kalle jaoks on Uus-Meremaal olukord parem, sest seal on rohkem ruumi, mida ta saab kasutada nagu Soome rallil. Sellistel teedel sõitmine sobib talle,“ usub Latvala.