Möödunud nädalavahetusel Kontiolahtis laskesuusatamise suvistel meistrivõistlustel võistelnud ja teise koha saanud Virolainen andis kommentaari sports.ru-le.

Pikka aega koos perega Soomes elanud sportlane kinnitas, et tal pole otsest kavatsust Soome koondise eest võistlema hakata.

„Olen üllatunud, et minu osalemine Soome võistlustel äratas kodus nii palju tähelepanu. Mul polnud kavatsust midagi välja kuulutada, et hakkan Soomet esindama,“ ütles Virolainen.

Seitse kuud tagasi kolmanda lapse sünnitanud Virolainen sõnas, et tema praegune eesmärk on vaid kohalikel võistlustel osaleda.

„Jah, ma olen siin (Soomes) oma perega kuus aastat elanud. Ma võistlen või tegelikult treenin kohaliku klubiga. Olen osalenud ainult ühel võistlusel. Tahtsin lihtsalt rahvusvahelist võistlust kogeda, et seda tunnet meelde tuletada,“ lausus laskesuusataja.

Virolaineni võimalikust Soome lipu alla kolimisest teatas esmaspäeval tema ekstreener Leonid Mjakišev. „Ta on juba saanud (Soome) kodakondsuse, nii et kui jõudu jätkub, võistleb ta järgmisel hooajal ilmselt Soome koondises,“ ütles treener Vene meediale.

Virolaineni sõnul ei ole tal lähiajal plaani MK-sarjas osaleda, sest tema noorim laps on veel nii väike. Samuti pole ta endale selgeks teinud, kuidas teise lipu alla kolimine üldse käib. „Ma isegi ei tea, mida ma peaksin kõigepealt tegema. Nagu ma ütlesin, pole ma veel midagi otsustanud,“ lisas Virolainen.