33-aastase Virolaineni endine treener Leonid Mjakišev väidab, et naine kolib juba järgmisel talvel Soome lipu alla.

„Ta on elanud koos perega pikka aega Soomes ja saanud Soome kodakondsuse. Tõenäoliselt esindab ta Soomet. Kui jõudu jätkub, võistleb ta tulevast hooajast nende koondises,“ sõnas Mjakišev esmaspäeval Match TV-le.

Soome laskesuusaliidu juhi Kalle Lähdesmäki sõnul ei vasta venelaste väited tõele. „Laskesuusaliidu andmetel ei ole ta Soome kodanik. Meie alaliiduga pole ta suhelnud,“ ütles Lähdesmäki Iltalehtile.

Tema sõnul saab Virolainen Soome koondisesse kandideerida pärast seda, kui on saanud Soome kodakondsuse.

Venelanna osales hiljuti Soome suvistel meistrivõistlustel ja sai sprindis teise koha.

Venemaa meedia kirjutab, et Soomes on ainult üks hea laskesuusataja, kelleks on Mari Eder ja kes on Virolainenist veel vanem (34-aastane - toim.). „Venelanna pääseb selle koondise koosseisu igal juhul. Kui ta vaid tahab,“ kirjutab championat.com.

Virolainen on abielus endise laskesuusataja Roman Virolaineniga, kes esindas 2002. aasta olümpial Valgevenet.

Virolainen on karjääri jooksul pääsenud MK-sarjas kahel korral poodiumile. Viimati võistles ta selles sarjas hooajal 2017/18. Tänavu sünnitas Virolainen juba kolmanda lapse.

Virolaineni ema on kolmekordne laskesuusatamise olümpiavõitja Anfisa Reztsova ning tema õde Kristina Reztsova sai tänavusel Pekingi olümpial hõbeda 4x5 kilomeetri teatesõidus ja pronksi segateatesõidus.