Euroopa meistrivõistluste finaalturniir hakkab pärast 1/8-finaale jõudma kulminatsioonini, kui väljakule tullakse neljaks veerandfinaalkohtumiseks. Eesti rahvuskoondise turniir piirdus sedakorda alagrupiturniiriga, kuid sellegipoolest on põhjust lõpuni tulistel mängudel silma peal hoida, kui kaheksa parema hulka on mänginud end Hispaania, Soome, Saksamaa, Kreeka, Prantsusmaa, Itaalia, Sloveenia ja Poola.

Hispaania-Soome

Ühes tuliseimas esimese ringi play-off-paaris suutis kodustatud ameeriklase Lorenzo Browni juhitud Hispaania lisaaja järel alistada Leedu, olles nüüd jõudnud juba alates 2001. aastast igal turniiril vähemalt veerandfinaali. Naturaliseeritud mängujuht tõi neljandal veerandajal ja lisaajal kokku lausa 18 punkti. Soome muinasjutt kaheksa hulka pääsu näol (viimati 1967. aastal) sai jätku võiduga Horvaatia üle, kui nende NBA staar Lauri Markkanen paugutas võimsad 43 punkti. Patt oleks selles veerandfinaalpaaris põhjanaabritel suuri võiduvõimalusi näha, kuid ilmselt on meeskonna ühtehoidvus maksimaalsel tasemel ja Markkaneni juhtimisel ollakse hetkel kõigeks võimelised.

Saksamaa-Kreeka

Veerandfinaalpaaride vast kõige ettearvamatum paar, kui kokku lähevad meeskonnad, kes mängupildiga oleks mõlemad tänasel päeval juba medalit väärt. Nii see kahjuks aga minna ei saa, kui kohtutakse juba kaheksa parima hulgas. Sakslased saavad küll Berliinis nautida koduväljakueelist, kuid endiselt jääb õhku küsimus, kes ja mil määral suudab ohjeldada enesekindlat Giannis Antetokounmpot? Selle paari võitjat ennustada oleks patt ehk las staaride paraad räägib väljakul enda eest.

Prantsusmaa-Itaalia

Prantslased pääsesid eelmises ringis üle noatera, alistades lisaaja järel Türgi koondise. Itaalia suutis vaatamata keevalise peatreeneri Gianmarco Pozzecco eemaldamisele korda saata turniiri suurima üllatuse, võttes üsna õnnetu alagrupiturniiri järel maha suursoosiku Serbia. Prantsusmaal kipub korvialuses tsoonis olema jõudu kordades rohkem kui saapamaa esindajatel, kuid tänapäeva korvpall ja mäng serblaste vastu näitasid, et sellest ei pruugi alati võiduks piisata.

Sloveenia-Poola

Paberi peal ehk kõige ühepoolsemat mängu pakkuv veerandfinaalpaar, kui Dončići juhitud Sloveenia läheb poolfinaalpääsu kindlustama seni sümpaatselt mänginud Poola vastu, kes alistas viimases kohtumises lätlasest peatreeneri Bagatskise juhitud Ukraina koondise. Taas on raske näha Poolal suuri võimalusi sloveenide mängulusti pidurdamiseks, kuna mängijate individuaalse meisterlikkuse tasemevahe on küllaltki erinev. Saame näha, kas Sloveenia jaoks on punane vaip esinelikusse juba lahti rullitud.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid