Staaridest kubisev Serbia meeskond alustas kohtumist hästi ning teise veerandaja keskpaigaks omati juba 14-punktilist eduseisu. Itaalia polnud aga veel püssi põõsasse heitnud ja Simone Fontecchio korvide toel jõuti poolajapausiks kuue punkti kaugusele.

Kolmandal veerandajal suutis Serbia oma nappi eduseisu hoida hetkeni, mil itaallaste peatreener Gianmarco Pozzecco saadeti teise tehnilisega väljakult minema. Pärast seda hakkasid saapamaa viskekahurid tegutsema pea ilmeksimatult ning tabavate kolmeste toel suudetigi suurfavoriit Serbia auti lüüa.

Võitjate resultatiivseimad olid Marco Spissu ja Nicolo Melli, kes viskasid vastavalt 22 ja 21 punkti. Simone Fontecchio lisas 19 silma ning Achille Polonara noppis 16 punkti kõrvale ka kaheksa lauapalli.

Serbia poolelt tegi võimsa kaksikduubli NBA viimase kahe hooaja väärtuslikeim mängija Nikola Jokic, kes kogus 32 punkti ja 13 lauapalli. Kahekordne Euroliiga finaalturniiride MVP Vasilje Micic viskas 16 punkti ja jagas kaheksa resultatiivset söötu.

Kohtumise tipphetked:

Itaalia läheb kaheksa parema seas vastamisi Prantsusmaaga, kes alistas eile lisaaja järel 87:86 Türgi.