Eesti koondise peatreeneri Jukka Toijala sõnad, et tema pole nii head Soome koondist varem näinud, osutusid tõeks. Soome oli kaheksandikfinaalis tulemusega 94 : 86 üle Horvaatiast. Lauri Markkanen tegi senise turniiri ühe vägevaima etteaste: ta viskas 32 minutiga 43 punkti ja võttis üheksa lauapalli. Viimati jõudis Soome EM-il kaheksa parema hulka 1967. aastal.

„See oli üks õhtutest, kus tundsin, et iga vise, mille teele lasen, läheb sisse. Teadsime, et oma parimat korvpalli mängides suudame võita keda tahes,“ sõnas 29 viskest 19 tabanud Markkanen pressikonverentsil.

Veerandfinaalis kohtub Soome Hispaaniaga, kes sai lisaajal mõneti üllatuslikult jagu Leedust. Skooriga 102 : 94 lõppenud kohtumises kerkis 28 punktiga üleplatsimeheks Hispaania kodustatud ameeriklane Lorenzo Brown.

Senise turniiri suurim šokk sündis Itaalia käe läbi. Nad alistasid kaheksandikfinaalis 94 : 86 kullapretendendi Serbia. Murdepunkt oli kolmanda veerandi keskel, kui Itaalia oli 57 : 61 taga ja nende peatreener Gianmarco Pozzecco eemaldati.

Itaalia vastane on Prantsusmaa, kes tuli Türgiga mängides välja üliraskest seisust ja võitis lõpuks 87 : 86.

Kolmandas veerandfinaalis kohtub Sloveenia Poolaga ning viimasesse paari kuuluvad Saksamaa ja Kreeka.