Pikalt rallit juhtinud Virvesel oli pühapäeval üks selge eesmärk. Tagant poolt hooga tulnud Jon Armstrong oli vaja selja taga hoida ning juunioride MM-tiitel on tema.

Sellega saigi eestlane hakkama. Päeva 53,2-sekundilise kaotusega alustanud alustanud Armstong võttis pühapäeva avakatsega 19,6 sekundit Virveselt tagasi. Järgmise katsel pani aga Virves hoogu juurde ning võttis katsevõidu, kasvatades edu 36,2 sekundi peale. Viimase katse võitis taas Armstrong, aga Virves suutis liidrikohta hoida ning teenis lõpuks võidu 17,5-sekundilise eduga.

„Tunne on uskumatu,“ rääkis finišis üliõnnelik Virves. Eestlane ronis maailmameistrile kohaselt Eesti lipuga auto katuse peale tähistama. „See tähendab mulle kõike. Vaadates kogu hooaega, polnud muud võimalust kui tuli võita. Auhind on minu jaoks väga oluline.“

Koos juunioride MM-tiitliga saab Virves võimaluse tuleval hooajal sõita M-Spordi Ford Fiesta Rally2 auto roolis kaasa neli WRC2 klassi etappi. Kõigi nelja etapi eel saab ta ka autot testida.

„Peame tänama kõiki (sponsoreid), keda auto peal näha. Uskumatu, et inimesed on rasketel aegadel nii abivalmis olnud,“ lisas Virves. „Neid pole liiga palju, aga on grupp inimesi, kes on mind toetanud.“

Punktitabelis oli seis Kreeka ralli eel väga intrigeeriv: soomlasel Sami Pajaril oli koos 85 punkti, britt Jon Armstrongil samuti 85 ning Robert Virvesel 84 silma. Teisel põhjanaabril Lauri Joonal oli 79.

Viimasel rallil jagati JWRC-s topeltpunkte ehk võit toob 50, teine koht 36, kolmas koht 30, neljas koht 24, viies koht 20 ja kuues koht 16 punkti. Lisaks toob lisapunkti iga kiiruskatse võit. Vee muudab sogasemaks aga reegel, mille järgi läheb iga sõitja hooaja halvim tulemus tabelist maha. Küll aga jäävad alles sellelt rallilt kiiruskatsete võitude eest saadud punktid.

Virves kogus hooajaga (kui Delfi arvutuskäik õige on) 130 punkti. Armstrong sai 115 silmaga teise koha. Kolmandaks jäi soomlane Sami Pajari 111 ja neljandaks Lauri Joona 83 punktiga. Kaardilugejate arvestuses krooniti maailmameistriks iirlane Brian Hoy, kes luges legendi ette Armstrongile. Virves sõitis hooaja kolm esimest etappi Aleks Leskiga, kahel viimasel JWRC rallil tegi ta koostööd rootslanna Julia Thuliniga.

Eesti rallispordi ajalugu

Virvesest sai ühtlasi esimene eestlane, kes autorallis juunioride maailmameistriks tulnud. Urmo Aava jäi aastatel 2006-2007 teiseks. 2011. aastal pidi Egon Kaur tunnistama Craig Breeni ülinappi paremust. Sander Pärn oli 2013. aastal kolmas.

Mullu võitis JWRC tiitli soomlane Pajari. Juunioride MM-tiitlit hakati jagama 2001. aastast, toona võitis selle praegune üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb. Praegustest WRC sõitjatest on aastate jooksul MM-tiitli võitnud ka Dani Sordo, Craig Breen, Sebastien Ogier ning Elfyn Evans.