„See on kindlasti midagi, mida ma ei oodanud. See turniir oli raske, see on ikkagi New York, nii vali ja hullumeelne koht! Olen väga uhke, et pidasin vaimselt vastu,“ sõnas õnnelik Swiatek võidu järel.

Esireket asus mõlemat setti 3:0 juhtima, kuid kui avaseti ta võitis kindlalt 6:2, siis teises jõudis Jabeur viigini 4:4 ja viis mängu kiiresse lõppmängu. Seal jäi ikkagi peale Swiatek 7:5.

Poolatar realiseeris 12-st murdepallist viis, Jabeur üheksast kolm. Äralöögid jäid Swiateki kasuks 19:14, sundimata vigu tegi pisut enam Jabeur (33:30). Esimese servi õnnestumise protsent oli poolataril 79 ja Jabeuril 63. Finaal kestis tund ja 51 minutit.

21-aastasest poolatarist sai noorim mängija pärast Maria Šarapovat, kes on jõudnud kolme suure slämmi tiitlini. Venelanna võitis oma kolmanda tiitli 2008. aastal 20-aastaselt. Enne 22-aastaseks saamist on kolm tiitlti võitnud veel ka Justine Henin, Serena Williams, Venus Williams, Martina Hingis, Monica Seles, Stefanie Graf ja Chris Evert.

Swiatek võitis tänavu ka Prantsusmaa lahtised meistrivõistlused, kus ta oli teeninud ka oma karjääri esimese suure slämmi 2020. aastal.

Enne, kui Swiatek võttis vastu võitjatšeki 2,6 miljonile dollarile, sai publik peaareenil naerda, kui poolatar ütles: „Mul on tõesti hea meel, et see pole sularahas!“

Esimese Aafrika tennisistina US Openi finaali pääsenud Jabeur kaotas tänavu ka Wimbledoni finaalis. Uues edetabelis kerkib ta viiendalt kohalt teiseks.

„Pingutasin väga kõvasti, aga Iga ei teinud seda minu jaoks lihtsaks. Ta väärib võitu,“ lausus 28-aastane Jabeur mängujärgses kõnes.