„Tänane päev oli isegi pisut keerulisem, kui ma ootasin. See oli raske päev esimesena startimiseks, meil oli vaja kõvasti teed puhastada ja haarduvus oli väga kehv,“ sõnas Rovanperä Toyota pressiteate vahendusel.

„Me ei saanud ka autoga just kõige paremat tunnet. Püüdsime sõita puhtalt ja vältida probleeme, kuid me ei suutnud olla sellises tempos, mida vajasime. Mõnel katsel kaotasime teistega võrreldes liiga palju aega, kuid oleme kohal. Homseks proovime parema tunde leida ja loodetavasti on kolmandana startides võimalik tempot veidi rohkem hoida,“ lisas soomlane.

Rovanperä lõpetas avapäeva alles üheksandana ning kaotab liider Sebastien Loebile juba minuti ja seitsme sekundiga.

Parima Toyota sõitjana kolmanda koha saanud Esapekka Lappi jäi tulemusega väga rahule. „Olen tänase üle väga õnnelik. Olin hommikul üllatunud, kui libedad need teed olid. Sain aru, et pean oma sõidustiili kohendama, et järgida puhtaid jooni ja peale seda hakkas aina paremini minema. Usun, et kasutasime oma stardijärjekorra eelise hästi ära,“ ütles Lappi.

Toyota tiimijuht Jari-Matti Latvala pidas samuti kordaläinuks just Lappi esitust. „Ilmselgelt on see meie meeskonna jaoks vastakate tunnetega päev, kuid võime väga rahul olla Esapekka tänase koha ja tema tehtud tööga. Tal ei läinud võistluseelsed testid just kõige paremini, kuid täna hommikul kasvatas ta paaril esimesel katsel enesekindlust ja oli pärast seda õige kiirusega väga heas positsioonis. See näitab, et masin on konkurentsis ja me oleme seal, et võidelda kahel järgmisl päeval võidu eest. Elfyni (Evans) ja Kalle jaoks olid olud väga karmid: see oli tee avamiseks aasta raskeim reede, sest siin on palju kuivem kui eelmisel aastal ja puhastamise efekt on olnud väga suur. Loodetavasti on neil homme rohkem enesekindlust ja neil tuleb positiivsem päev,“ ütles Latvala.

Avapäevast saab pikemalt lugeda SIIT.