Mäng on kavas 19. novembril ehk päev enne Katari MMi algust.

Varem oli Venemaa jalgpalliliit juba kinnitanud, et nende koondisel seisavad ees ka sõprusmängud Iraani ja Kõrgõzstaniga.

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) on teatanud, et kuna sõprusmängud ei toimu nende egiidi all, pole neil selliste kohtumiste vastu midagi.

„Soovime kinnitada, et UEFA-l ei ole vastuväiteid sellele, et Bosnia ja Hertsegoviina jalgpalliliit mängib Venemaa Föderatsiooni territooriumil sõprusmängu Venemaa koondisega,“ märkis UEFA oma avalduses.

Bosnia koondise tähtmängija Miralem Pjanić tunnistas, et on oma alaliidu otsusest šokeeritud. „Ma olen ausalt öeldes sõnatu. See pole üldse hea otsus,“ sõnas ta.

Endine Juventuse ja Barcelona mängija Pjanić on rahvuskoondist esindanud 107 korda ning pallib hetkel Araabia Ühendemiraatide klubis Sharjah FC-s.

Väga kriitiline oli ka Sarajevo linnapea Benjamina Karic. „Sarajevo kui linn, mis on olnud agressorite poolt pikalt piiramisrõngas, ja mina kui linnapea mõistame teravalt hukka jalgpalliliidu otsuse pidada sõprusmäng Venemaaga,“ kirjutas ta Twitteris. „Kui seda otsust tagasi ei pöörata, lõpetame jalgpalliliiduga koostöö, mis seni on olnud viljakas.“

Venemaa koondis visati teatavasti pärast Ukraina sõja puhkemist kõigist rahvusvahelistest sarjadest välja. Muu hulgas ei saanud Venemaa pidada ka tänavuse aasta MMi play-offi mänge ning jäi seetõttu suurturniirist eemale. Venelastega keeldusid mängimast nii Rootsi, Tšehhi kui Poola.