Meie meeskond vibreerib väga heal sagedusel

„Eesti meeste salvedes on laskemoona ja oskusi küllaga. Nad pole luuavarred, kust tuleb üllatuspauke. Need mehed on nagu HIMARsid. Lihtsalt vaja õigesti suunata,“ rääkis Genka. „Vene näitas, et vaatamata mittemahedale algusele, on ta professionaal ja tegi omad asjad ära. Meeldib ka Drelli ja Kerri USA korvpallikultuurilik ja positiivne enda ego boostimine: kui mängid vastase üle, siis on ok rusikaga vastu rinda lüüa.“ 

Ukraina edu oli Genka sõnul suhteliselt üllatav. Lisaks toob ta positiivselt poolelt välja Eesti fännide möllu saalis, mis teeb silmad ette paljudele Euroopa riikide fännidele. „Me kipume unustama, et sport on meelelahutus. Näiteks õnnetu kaotus Ukrainale pakkus emotsionaalselt rohkem kui kindel võit inglaste üle,“ lisas ta.

Kaheksandikfinaali soosikud

Genka tõdes, et nüüdseks on kahjuks rong läinud, aga meie meeskond vibreerib väga heal sagedusel ning ta ootab juba järgmist EMi. Kuid enne tuleb 2022 finaalturniir kindlasti lõpuni vaadata, sest spordiennustuse statistika on tänaseks edasisaajate seast oma soosikud kaheksandikfinaalis juba välja valinud. Jälgida tasub OlyBet Korvpalli EM 2022 portaali.

Euroopa meistrivõistluste kaheksandikfinaalides lähevad esimesena vastamisi Türgi ja Prantsusmaa. Seejärel võitlevad edasipääsu nimel Sloveenia ja Belgia, siis Saksamaa ja Montenegro ning Hispaania ja Leedu. Kaheksandikfinaal jätkub mängudega Ukraina vs Poola, Soome vs Horvaatia, Serbia vs Itaalia ning viimasena lähevad vastamisi Kreeka ja Tšehhi. Kaotuse korral on kojuminek.

Selleks, et oma spordiennustus teha, vaatame kiirelt tagasi, millised individuaalsed esitused olid neljas alagrupis eriti märkimisväärsed.

Belgia imeline mäng favoriit Hispaania vastu

A-grupis läksid vastamisi Hispaania, Türgi, Montenegro, Belgia, Bulgaaria ja Gruusia. Edasi kaheksandikfinaali pääses kindlalt Hispaania, mis juhtis alagruppi 4 võidu ja vaid 1 kaotusega. Ainus kaotus tuli Belgia vastu, mille meeskond näitas sel õhtul imelist mängu favoriitide vastu. Kõik mängud Belgial nii hästi ei läinud ning alagrupis lõpetati 4. kohal. See on piisav, et edasi liikuda järgmisesse vooru. See tähendab, et kindlalt tuleks teha mängupildis muudatusi, sest kaheksandikfinaalis seistakse silmitsi Sloveeniaga, kus eesotsas seisab Luka Doncic ja vanameister Goran Dragic. Lisaks pääsesid grupist A edasi Türgi ja Montenegro, mõlemad koondised lõpetasid esimese vooru 3 võidu ja 2 kaotusega. Kodumaale treeninglaagritesse peavad tagasi sõitma Bulgaaria ja Gruusia, kes mõlemad lõpetasid alagrupi 1 võidu ja 4 kaotusega.

Leedukate napikas edasipääs

Turniiri üheks raskemaks koosluseks võib pidada gruppi B, kus omavahel mängisid Sloveenia, Saksamaa, Prantsusmaa, Leedu, Bosnia ja Hertsegoviina ning Ungari. Alagrupi võitis Sloveenia 4 võidu ning vaid 1 kaotusega. Ainus kaotus tuli kõigile korvpallifännidele üllatusena, kui turniiri soosik, Sloveenia jäi nelja punktiga alla Bosnia ja Hertsegoviinale. Meeskond pakkus fännidele ühe kõige põnevama alagruppide mängu, kuid kahjuks neid me enam sel turniiril mängimas ei näe, sest tiim lõpetas alagrupi 5. kohal 2 võidu ja 3 kaotusega. Temaga koos lendab koju ka Ungari, mis ei korjanud turniirilt ühtegi võitu.

Teisena sai edasi järgmisesse vooru Saksamaa, mis viiest mängust võitis neli ning kaotas vaid ühe mängu Sloveenia vastu. Kolmandana lõpetas Prantsusmaa, võites kolm mängu ja kaotades kaks. Viimasena läheb kaheksandikfinaali grupist B Leedu, mis võib korvpallisõpradele üllatusena tunduda, et kuulus korvpalliriik lõpetas sel korral alagrupi 4. kohal, võites kaks mängu viiest.

Meie meeste võidukas mäng Suurbritannia vastu ja heitlus Kreeka NBA tandemiga

Grupp C on kodufännidele kõige südamelähedasem, sest ka meie poisid sinises võistlesid selles seltskonnas. Eesti võit alagrupis tuli Suurbritannia vastu, mis oli blowout game, ent teistel puhkudel tuli vastu võtta kaotus. Napp kaotus tuli Ukraina vastu, kui mäng lõppes 74-73. Alagrupi kaotas Suurbritannia, mis ei kogunud esimeses voorus mitte ühtegi võitu. Grupi B võitis pika puuga Kreeka, kus mängib ka kolm Antetokounmpo venda, eesotsas NBA MVP ja ühe tšempioni sõrmusega Giannis. Kreeka võitis kõik viis alagrupi mängu ning on hetkel ka finaalikoha soosikud. Teisena lõpetas Ukraina koondis, võites kolm mängu viiest. Samuti kolme võidu, ent kokku vähem skooritud punktidega lõpetas alagrupi kolmandal kohal Horvaatia. Viimasena pääses grupist C järgmisesse vooru Itaalia, mis ei kaotanud ühtegi mängu kodupubliku ees.

Serbia pani kinni kõik mängud

Grupis D mängisid Serbia, Soome, Poola, Tšehhi, Iisrael ja Holland. Alagrupi võitis Serbia, pannes kinni kõik mängud. Serbia eduks ja võtmemängijaks võib pidada NBAs Denver Nuggetsis mängiv Nikola Jokic, ilmselt üks kõige mitmekülgsem staar. Teisena lõpetas alagrupi meie põhjanaaber Soome, seda kolme võidu ja kahe kaotusega. Samuti kolme võidu ja kahe kaotusega sai edasi 3. kohal platseerunud Poola. Viimasena läheb kaheksandikfinaali Tšehhi, 2 võidu ja 3 kaotusega. Koju sõidavad sel korral Iisrael ja Holland.

Individuaalne TOP

Hetkel on TOP punktiviskaja „The Greek Freak“ Giannis Antetokounmpo, kes keskmiselt kogub mängudes 29.5 punkti. Teisel kohal bulgaarlane Aleksandar Vezrnkov, kes viskab keskmiselt 26.8 punkti. Kolmandal kohal maestro Luka Doncic, keskmiselt 26.6 skooriga.

Resultatiivseid sööte jagab mängus kõige enam Tšehhi koondise mängija Tomas Satoransky, jagades keskmiselt 9 söötu, mille tulemusena tiim skoorib. Tema järel Bulgaaria ridades mängiv Dee Bost, kes jagab keskmiselt 8.4 resultatiivset söötu ning kolmandal kohal serblane Vasilije Micic, jagades keskmiselt 7.4 resultatiivset söötu.

Lauas on võimsust näidanud Aleksandar Vezenkov, kogudes keskmiselt 12.2 lauapalli. Tema järel leedukas Jonas Valanciunas, 11.4 lauapalliga mängus. Kolmandal kohal Gruusia koondise mängia Mamukelashvili, keskmiselt 11 lauapalliga mängus.

Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri spordiennustuse statistikal saad hoida silma peal ja teha oma panused OlyBet spordiportaalis.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmänguga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid