Tenniseturniirid on üles ehitatud süsteemil, mis lubavad mängijal kaotada vaid korra. Võiduga liigud edasi järgmisse ringi, kaotuse järel pakid kohvrid ja hakkad mõtlema järgmise turniiri peale.

Tallinn Openi põhiturniiril saab eestlannadest kindlasti kaasa elada Anett Kontaveidile (WTA 2.) ja Kaia Kanepile (WTA 34.) ning kindlasti veel ühele Eesti tennisistile - kas selleks on Elena Malõgina (WTA 401.) või Maileen Nuudi (WTA 684.), on veel selgumisel. Üks saab vabapääsme põhitabelisse, teine kvalifikatsiooni.

Kvalifikatsiooni turniiritabel loositakse 23. septembril, esmaspäevast algava põhiturniiri tabel 24. septembril.

Sõltuvalt loosimistulemusest - hetkeseisuga on Kontaveidil esimene asetus, Kanepil paigutust ei ole - näeb Eesti mängijaid kindlasti esimesel päeval, võibolla ka esimesel ja teisel, parimal juhul lausa kõigil kolmel avaringi päeval ehk esmaspäeval, teisipäeval ja kolmapäeval.

Kanepi asetuseta jäämine tähendab, et vastasseis, mida kõik tennisesõbrad on WTA karussellis pikka aega oodanud - loomulikult räägime me Kanepi - Kontaveidi [ametlikust] matšist - võib loosi tahtel teoks saada juba avaringis. Unelmate stsenaarium ehk meie kahe parema tennisisti kohtumine finaalis rakendub vaid siis, kui mõlemad satuvad eri tabelipooltesse ning alistavad neli esimest vastast.

Asetus antakse WTA 250 turniiril kaheksale paremale mängijale. Hetkeseisuga on nendeks Kontaveit, Tokyo olümpiavõitja Belinda Bencic (WTA 13.), tänavuse hooaja tõeline komeet brasiillanna Beatriz Haddad Maia (WTA 15.), 2017. aasta French Openi võitja Jelena Ostapenko (WTA 16.), ameeriklanna Madison Keys (WTA 20.), eelmise aasta French Openi tšempion ja maailma parimaid paarismängijaid Barbora Krejcikova (WTA 23.), värske Wimbledoni võitja Elena Rõbakina (WTA 25.) ja šveitslanna Jil Teichmann (WTA 30.).

Esimesena jäävad asetuseta ameeriklanna Shelby Rogers (WTA 31.) ja Kanepi (WTA 34.), kes võivad asetuse saada, kui mõni kaheksast paremast mängijast peaks end turniirilt maha võtma.

„Loomulikult soovitame me pileti osta igaks päevaks. Mängud algavad juba laupäeval, kus on samuti meie mängijad ning teisedki väga tugevad maailma tasemel mängijad esindatud. Kahjuks ei ole täna täpselt võimalik öelda, mis päeval Kaia ja Anett mängivad. Kindel on aga see, et alates esmaspäevast näeb turniiril väga kvaliteetset tennist. Pettuma kindlasti ei pea. Kaasa elamist väärt mänge on päeva jooksul mitmeid,“ rääkis Eesti Tennise Liidu peasekretär Allar Hint viimases „Matšpalli“ podcastis.

Piletiostu ei tasu siiski viimasele minutile jätta, sest pole mingit garantiid, et neid loosimise päevaks üldse alles jääb. Peatribüünid mahutavad Forus Spordikeskuses veidi üle 2000 inimese.

Piletid on saadaval Piletitasku keskkonnas. Kvalifikatsioonipäevadel on pileti hind 15 eurot. Põhiturniiri esimesel viiel päeval algavad hinnad 29 eurost. Finaalipäevaks on tänaseks järel vaid üksikud pääsmed.

Vaata videot, milles turniiri korraldusega seotud olev tenniseaktivist Riho Kallus selgitab, milliselt tribüüniosalt on kõige mugavam tennist jälgida!