SS8-SS13:

Kaheksanda kiiruskatse järel katkestas tehniliste probleemide tõttu päeva liidrikohal olnud Sebastien Loeb (M-Sport). Loeb püüdis pikalt autot korda saada, kuid lõpuks ebaõnnestunult. Esikoha heitlusest langes üheksandal kiiruskatsel ka rehvi ja autot lõhkunud Pierre-Louis Loubet, kes jätkas seitsmendal kohal. SS9-l lõhkus auto ära ka Kalle Rovanperä (Toyota), kes kaotas parimatele seejärel enam kui seitse minutit.

SS9-ga tõusis liidriks Thierry Neuville ja Ott Tänak kerkis teiseks. Kaht Hyundai meest lahutab 18,6 sekundit. Kolmandat kohta hoiab Esapekka Lappi (+22,5). SS10-l kasvatas Neuville edu jälitajate ees, Lappi tõusis Tänakust mööda teiseks.

SS11-l pidi tehniliste probleemide tõttu katkestama kuuendat kohta hoidnud Gus Greensmith (M-Sport). Kreekas valitsev kuumus kimbutas kõvasit sõitjaid ning kõigil kolmel Hyundai mehel tundus seetõttu olevat ka tehnilisi probleeme. 12. kiiruskatsel langes tehniliste probleemide tõttu suurest mängust Lappi, kes hoidis teist kohta. Nii kerkis Tänak tagasi teiseks. 13. kiiruskatse võitis Tänak, kes vähendas tiimikaaslase Neuville'iga vahet 27,9 sekundi peale. Kolmandat kohta hoiab kolmas Hyundai mees Dani Sordo (+52,9). Esikolmikule järgnevad Toyota sõitja Elfyn Evans (+1.00,0) ning M-Spordi piloodid Pierre-Louis Loubet (+2.40,1) ja Craig Breen (+3.47,2). MM-sarja liider Kalle Rovanperä on hommikul tehtud avarii tõttu alles kolmandas kümnes. Lappi tehniliste probleemide tõttu viimast katset enam ei sõitnud.

Georg Linnamäe hoidis WRC2 klassis 12 katse järel seitsmendat kohta, kuid paraku päeva viimase katse tehniliste probleemide tõttu katkestas. Viimase katsega langes poodiumiheitlusest Teemu Suninen, kes 13. kiiruskatse samuti katkestas. Selle eel hoidis ta Emil Lindholmi järel teist koha. Lindholm juhib viimase päeva eel Nikolai Gryazinit 44,6 ja prantslast Yohan Rosselli 1.29,4-ga.

JWRC-s MM-tiitli eest heitlev Robert Virves hoiab laupäeva järel endiselt liidrikohta. Ta edestab britti Jon Armstrongi 53,2 sekundiga. Kolmandal kohal on iirlane William Creighton, kes kaotab juba seitsme minutiga eestlasele. Esikolmikule järgnevad McRae Kimathi ning soomlased Pajari ja Joona. Superrally süstemis jätkav Pajari kaotab Virvesele juba 42 minuti ning Joona 51 minutiga. Katsevõidud on jaotunud järgnevalt: Pajari (6), Armstrong (4), Virves (3). Loe ka: VIRTUAALNE PUNKTISEIS | Robert Virvest lahutab juunioride MM-tiitlist kolm kiiruskatset

Ralli eel oli Pajaril 85, Armstrongil 85, Virvesel 84 ja Joonal 79 punkti. Virvesel on kiiruskatsete võitudega juures kolm lisapunkti, Armstrongil neli ja Pajaril kuus punkti.

Üldseis SS13 järel:

AJAKAVA

Pühapäev

SS14 Eleftherochori 1 (16,90 km) 9:08

SS15 Elatia - Rengini (11,26 km) 10:11

HOOLDUSPAUS KELL 12:20

SS16 Elefherochori 2, punktikatse (16,90 km) 13:18

Kui blogi kohe ei avane, oota palun pisut või uuenda lehte.