Eesti oli esimese veerandi järel taga 21:27. Teisel veerandil läks kaotusseis pidevalt suuremaks, 20 minuti järel oli Eesti taga 36:51. Kolmanda veerandaja järel juhtisid kreeklased juba 49:77. Viimased kümme minutit kuulusid eestlastele 20:13, aga võitjas kordagi kahtlust polnud. Eesti jõudis poolteist minutit enne lõppu 69:84 peale, mille järel vastasid Kreeka mehed kahe tabava kaugviskega, vormistades 21-punktilise võidu.

Eesti resultatiivseim oli Siim-Sander Vene 19 punktiga (kahesed 5/5, kolmesed 3/5). Janari Jõesaar ja Kerr Kriisa lisasid 12 punkti, Kristjan Kitsing kogus 10 silma. Henri Drell punktiarvet ei avanud, aga noppis võistkonna parimana üheksa lauapalli.

Kreeka liider Giannis Antetokounmpo viskas esimese poolajaga 25 punkti, ta tabas väljakult kümnest viskest üheksa. Kolmandal veerandajal jäi Antetokounmpo nullile ning viimasel veerandil ta enam platsil ei käinud. Kostas Sloukas panustas võitu 11 punkti.

Eesti lõpetas C-alagrupi ühe võidu ja nelja kaotusega. Kreeka läbis alagrupi täisedu ehk viie võiduga. C-alagrupi viimases mängus kohtuvad Itaalia (2-2) ja Suurbritannia (0-4).

Blogi:

Enne mängu:

Tabeliseisu mõttes pole kummagi võistkonna jaoks midagi mängus. Seni kõik neli kohtumist võitnud Kreeka on C-grupi esikoha kindlustanud, ühe võidu ja kolm kaotust saanud Eesti lõpetab grupi viiendana.

Enne matši on Eesti koondise treenerite ja pallurite seas kõige enam ringelnud Giannis Antetokounmpo nimi. Loogika ütleb, et NBA superstaar täna platsile ei jookse, sest tal on suvel jooksul olnud erinevaid pisivigastusi ja otsustavate mängude eel kulub puhkus marjaks ära. Ametlikku teadet pole samas veel tulnud.

„Antetokounmpota on Kreeka teistsugune tiim. Ma loodan, et Giannis mängib, aga kui neil on alagrupi võit kindel, oleksin selles üllatunud. Milwaukee Bucksist võib tulla sõnum, et Giannisel on puhkepäev,“ rääkis Eesti peatreener Jukka Toijala pärast võitu Suurbritannia üle.

Seetõttu on Eesti treeneritetiim ette valmistanud kaks erinevat mänguplaani – üks, kus Antetokounmpo on sees ja teine, kui ta puhkab.

Küll naaseb suure tõenäosusega rivistusse keskmängija Kostas Antetokounmpo, kes pole trauma tõttu sel EM-il veel platsil käinud.

Eesti koondise koosseis EM-finaalturniiril:

Sten Sokk, Kerr Kriisa, Kristian Kullamäe, Martin Dorbek, Janari Jõesaar, Henri Drell, Sander Raieste, Siim-Sander Vene, Kristjan Kitsing, Rauno Nurger, Matthias Tass, Maik-Kalev Kotsar

Eesti koondise mängud EM-il:

2. septembril kell 22.00 Eesti – Itaalia 63:84
3. septembril kell 18.00 Eesti – Ukraina 73:74
5. septembril kell 15.15 Eesti – Horvaatia 70:73
6. septembril kell 15.15 Eesti – Suurbritannia 94:62
8. septembril kell 18.00 Eesti – Kreeka