Tõenäoliselt saab Kalle Rovanperäst sel aastal esimene soomlasest maailmameister pärast 2002. aastal oma teise MM-tiitli võitnud Marcus Grönholmi.

Rallimaailma juhtivaim portaal DirtFish.com on esitanud küsimuse: mis siis, kui Rovanperä pärast paari valitsemisaastat ala vahetab (näiteks driftima läheb) või üldse midagi muud tegema hakkab?

Latvala pakkus esmalt, et ega temagi kehv mees ei ole. Eelmisel kuul võitis ta Lahtis Historic-ralli.

„Kas nägite, kes oli kolmas?“ küsis ta, osutades tagaveolise ralliauto roolis debüüdi teinud Sami Pajarile, kes oli Ford Escort RS1800-ga kolmas. „See oli hea tulemus. Sami avaldas mulle muljet.“

Küsimusele, kas 21-aastasest Rovanperäst täpselt 14 kuud noorem olev Pajari võiks tulevikus suuri tegusid tegema hakata, vastas Latvala: „Jah, ma arvan küll. Lahtis olid tal autoga mõned probleemid, aga ta võitles Audi Quattroga, mis tuli teiseks. See on esimese korra kohta väga hea. Ta on väga andekas kutt. Tal oli edukas Soome ralli ning ta juhib Junior klassis.“

Soome rallil hoidis Pajari WRC2 klassis Teemu Sunineni ja Emil Lindholmi järel kolmandat kohta, kuniks oma Škodaga kivi otsa sõitis ja vedrustuse lõhkus.

„Mina arvan, et ta võib olla järgmine. Ta on hea kutt: kiire ja kõva töörügaja. Hoiame tal praegu silma peal. Annan talle hea meelega nõu, kui ta seda vajab. On oluline, et meil Soomest sõitjaid peale tuleks. Jah, muidugi on meil praegu Kalle, aga oleks kena teada, et meil võib juba ka järgmine sõitja valmis olla.“

Pajari võitis 2021. aasta Junior WRC-arvestuse britt Jon Armstrongi ja lätlase Martins Sesksi ees. Virves oli viies. Enne Kreeka rallit on Pajaril hetkel Armstrongiga võrdselt 85 punkti, Virves on 84 silmaga kolmas. Lauri Joona jääb Virvesest maha viie punktiga.

Viimasel etapil on mängus topeltpunktid. Lisaks langeb kõigil meestel viiest etapist kõige kehvem tulemus punktiarvestusest maha. Sarja võitja saab võimaluse osaleda M-Spord Ford Fiesta Rally2 autoga tuleval hooajal neljal WRC2 etapil. Peaks võitja suutma endaga tuua veel lisarahastust, võidakse väiksemate kulude eest lisada tema kalendrisse veel kaks etappi.

Pajaril on kõige kehvem tulemus Horvaatia ralli katkestamine (8 punkti katsevõitude eest), mis asetab ta tiitlinõudlejatest kõige paremale positsioonile. Virvesel on hetkeseisuga samuti ära kukkumas 8 punkti sõit Rootsi rallilt (6. koha eest), Armstrongi halvim tulemus pärineb samuti Horvaataist (4. koha eest 12+5).