27-aastane Tobey läks Sloveenia poolelt võitlema esimese palli nimel, kuid maandus hüppe järel õnnetult kohtuniku jala peale ning vigastas hüppeliigest. Tobey lonkas seejärel riietusruumi, aga naasis mõned minutid hiljem väljaku äärde ja sai mängu jätkata.

Tobey veetis lõpuks platsil ligi 25 minutit ning viskas Sloveenia 88:80 võidumängus sakslaste üle kümme punkti ja noppis kaheksa lauapalli. „Kohtunik jäi vist liiga pikaks liiga lähedale seisma. Vigastusi tuleb ikka ette,“ sõnas ta Basket Newsile.

Jalahäda pärssis siiski Tobey mängu ning korra, neljanda veerandaja alguses palus ta ise puhkust. „Loomulikult ei olnud tunne hea. Ma ei saanud väga hästi hüpata, aga teadsin, kui oluline see mäng on. Pidin jätkama,“ jätkas suvel Barcelonaga liitunud Tobey. Ameeriklane on Sloveenia eest EM-il keskmiselt visanud 11,8 punkti ja noppinud 7,3 lauapalli.

Korvpalli EM-i B-alagrupis on viimase vooru eel Saksamaal, Sloveenial ja Prantsusmaal kirjas kolm võitu ning üks kaotus. Viimane voor peetakse juba täna.

Neljanda edasipääseja otsustavad omavahelises mängus Leedu ning Bosnia ja Hertsegoviina. Otsustav kohtumine algab 15.30. Sloveenia kohtub Prantsusmaaga, Saksamaa võõrustab alagrupi viimast Ungarit.