Türklased on jätkuvalt kurjad Thbilisis toimunu pärast, kus väidetavalt kolm Gruusia koondislast ning matši turvatöötajad ründasid nende rahvusmeeskonna liidrit Furkan Korkmazi. Endine NBA äss ja nüüdne Türgi korvpalliliidu president Hedo Türkoglu ei hoidnud end tagasi.

„Arusaamatu, miks annab FIBA sugune institutsioon EM-i korraldamise kolmanda maailma riikidele nagu Gruusia. Pärast meie korvpalluri ründamist mängisid need kolm ahvi platsil. Korvpalli vaates teeb see kurvaks. Nad väidavad, et meie ärgitasime kakluse. Kui see on nii, siis miks nad ei näita turvasalvestust avalikkusele? Miks neil pole julgust näidata riietusruumi ees toimunut?“ küsis Türkoglu.

Furkan Korkmazi juhtumi puhul ei sega türklasi vaid asjaolu, et nende mängija sai kitli peale. Tüli lahvatas platsil ning sel ajal jooksis kellalt maha 22 sekundit, mida hiljem kellale tagasi ei pandud. Kohtumise kaotanud türklaste meelest mõjutas see oluliselt matši kulgu ja nad andsid asjale ametliku käigu. Ent FIBA lükkas asja kiirelt ümber, sest nende väitel pole piisavalt tõendeid, mis näitaks, et see mõjutas oluliselt kohtumise lõpptulemust.

Türgi kavatseb nüüd minna rahvusvahelise spordikohtu (CAS) juhtule. „Türgi korvpalliliit mõistab hukka otsuse, mis lükkas tagasi meie protesti, et 22-sekundilise ajakaotusega rikuti reegleid. Me ei aktsepteeri seda FIBA ​​otsust,“ teatas sealne korvpalliliit.

„Soovime omi õigus kaitsta Rahvusvahelise spordikohtus. Meie silmis Euroopa korvpall kaotab omi positsioone, sest Euroopa korvpalli juhtimises kaasa rääkiv FIBA ei loo õiglast juhtimiskliimat,“ ütlesid nad.

Aastail 2000 kuni 2015 NBA-s mänginud Türkoglu oli meediaga rääkides märgatavalt sõjakam. Tema sõnul on Euroopa korvpallis juhtimiskriis. „Kui vaatame kohtunike apse ja korraldust, siis minu silmis langeb FIBA staatus iga päevaga. Eriti kui vaatame Gruusias ja Saksamaal toimunut, mis näitab ilmekalt FIBA jõuetust,“ ​​ütles Türkoglu portaali Eurohoops vahendusel. „Olukord on skandaalne. Näen iga päev, kuidas FIBA ​​ja FIBA ​​Europe kukuvad kokku. Ametnikud, skandaalid, probleemid organisatsiooniga. Neid skandaale pole lihtne alla neelata.“