Kolme kaotuse kõrvale esimese võidu saanud Eestil on säilinud veel teoreetiline võimalus alagrupist edasi pääseda - selleks tuleb ise alistada Kreeka ning loota, et Itaalia kaotab täna õhtul Horvaatiale ja neljapäeval Suurbritanniale (täiendatud kell 23.58 - hilisõhtune Itaalia 81:76 võit Horvaatia üle tähendas, et Eestil kadus ka teoreetiline edasipääsuvõimalus).

„Ei ole,“ vastas Ilver küsimusele, kas sellise teoreetilise võimaluse teostumisest üldse on mõtet unistada. „Itaalia ei lase endale sellist apsu sisse, et ta viimases mängus brittide vastu annaks ohjad käest ja laseks brittidel seal mängus üldse olla.“

Eesti tegutsemine 94:62 võidumängus brittide üle teenis nii Ringmetsalt kui ka Ilverilt isegi vastase nõrkust arvestades kiidusõnu. „Tuleb öelda, et nad olid selleks mänguks väga hästi valmis. Hea on tõdeda, et Eesti koondise tase on tõusnud selliseks, et kui nad teevad enda asja ära ja vastane läheb lati alt läbi, siis tuleb selline vahe. Seda oli tegelikult meeldiv näha,“ sõnas Ringmets.

Stuudiokülalised puudutasid ka rohkelt arutelu tekitanud Jukka Toijala vahetuste taktikat, leides, et selleteemaline kriitika on ülekohtune. „Kui me jõuame sellisesse faasi, et treener on teinud oma vahetused niimoodi ära, et 38 minutit on mängitud ja seis on tasa, siis ta järelikult on ju teinud väga hea töö. Lõpuks, oleme ausad, mõlemas mängus me oleme olnud underdog'id ehk kes peaks justkui paberi peal kaotama. Tegelikult on ju treener hea töö teinud, tekitanud taktikaliselt sellise olukorra, kus paljud on saanud platsil käia, peaks nagu värskust olema. Lihtsalt seekord ei olnud õnne meil. Ükskord üks õnnetu lauapall, teinekord üks vabavise mööda. Me räägiksime täna hoopis teist juttu, kui need asjad oleks teistpidi läinud,“ arutles Ringmets.

„Mina seda vahetamist ei näe nii traagiliselt, sest kui see sellele kooslusele ja meeskonnale toimib, siis vahetagu või viie kaupa. Kui ei toimiks, siis läheks see rong juba varem ära, rütm läheks käest. Ma arvan, et Jukka Toijala on päris hästi hakkama saanud.“

Mida ja kas üldse midagi näitas Eesti suur võit? Henri Drell - kas koondise selle suve suurim esiletõusja? Kuidas hindavad pikad stuudiokülalised koondise tsentrite Maik-Kalev Kotsari, Matthias Tassi esitusi ning seda, et Rauno Nurger pole saanud EMil minutikski väljakule? Millised on EM-finaalturniiri olulisemad õppetunnid Eesti korvpalluritele? Kuula arutelusid:

1x
00:00