Mäng algas Eesti jaoks edukalt, kui juba 8. minutil pani Jaanika Volkov tugeva söödu Kasahstani kaitseliini selja taha ning Mari Liis Lillemäe eduka pressingu tagajärjel söötis vastaste kaitsja Maria Demidova palli ühe õnnetu puutega oma väravasse.

Juba 17. minutil olid Eesti naised taas resultatiivsed, kui Kristina Bannikova andis vastaste värava ees täpse söödu Getter Saarele, kirjutab Jalgpall.ee. Ühtlasi oli see Saare jaoks selles valiksarjas kolmas tabamus Kasahstani vastu.

Teisel poolajal omas Eesti mängulist ülekaalu. Vastase kolmandikul oli aga Eestil keeruline oma rünnakuid väravateks vormistada ja rohkem tabamusi mängus ei sündinud.

Peatreenerid Sirje Roops ja Anastassia Morkovkina tegid esimese vahetuse 60. minutil, kui mängust lahkusid äärekaitsja Signy Aarna ja ründaja Getter Saar ning nende asemel sekkusid kaitseliini Kethy Õunpuu ja ründesse Liisa Merisalu. Vahetus tähistas ühtlasi Õunpuu 115. kohtumist Eesti koondise ridades ja sellega tõusis ta enim naiste koondist esindanud mängijaks.

Eesti koondise eest said debüütmängu kirja Katriin Saulus ja Sandra Pärn, kes 72. minutil vahetasid välja Jaanika Volkovi ja Kristina Bannikova. Mängu viimase vahetusena sekkus 89. minutil Grete Daut, vahetades välja keskkaitsja Eva-Maria Niidu.

Peatreeneri Anastassia Morkovkina sõnul täitis naiskond edukalt kokkulepitud mänguplaani. „Mängijad usaldasid meid ja meie omakorda neid. Väravad sündisid kahest ideaalselt ülesehitatud olukorrast. Emotsioon riietusruumis on praegu kirjeldamatu ja väga tore,“ rääkis Morkovkina vahetult pärast mängu. „Arvestasime, et teisel poolajal jääme suurema surve alla, aga kokkuvõttes tulime sellega hästi toime. Tänase suurepärase emotsiooni pealt on hea minna vastu Balti turniiri mängudele,“ lisas Morkovkina.

Eesti kodus MM-valiksarjas kaks võitu ja kaheksa kaotust.

Naiste koondise järgmised mängud toimuvad oktoobris, kui Balti turniiril võõrustatakse Lätit, Leedut ja Fääri saari. Esimene kohtumine toimub 6. oktoobril Tartu Tamme staadionil, kui vastamisi minnakse Leeduga.