20 punktiga üleplatsimeheks kerkinud Henri Drell kiitis Eesti suurepärast häälestatust. Pärast kahte nappi kaotust Ukrainale ja Suurbritanniale võtsid mängijad ennast esimesest minutist kokku. Ometi tunnistas Drell, et eelmiste päevade emotsioonid on veel meeles.

„Väärime, et meil oleks kolm võitu ja läheksime Berliini. Aga kahjuks on üks,“ rääkis Drell pärast kohtumist. Just Saksamaa pealinnas peetakse EM-i play-off. Paraku on Eesti võimalused ainult teoreetilised, selleks peaks Itaalia kaotama nii Horvaatiale kui ka Suurbritanniale. Brittidele sealjuures vähemalt 11 punktiga.

Kui Eesti alistab viimases voorus Kreeka, sobib meile ükskõik kui suured või väikesed Itaalia kaotused. Ent kõik koondislased tunnistasid, et Suurbritannia võit Itaalia üle oleks ime.

„Oleme lihtsalt tiim, kes armastab üksteist. Kõik naudivad üksteisega olemist. Ei ole nii, et keegi ei saa kellegagi läbi. Nagu sõprade punt, kes teeks kossu, aga kõrgemal tasemel,“ lisas ta.

Eestil ei kadunud mänguisu ka suures eduseisus. „See on Eurobasket. Oleks see siis Lõiuse küla niisama tänavakorvpall. Siis võiks motivatsioon otsa saada,“ naljatles Drell.

Eestil ei tekkinud Suurbritannia kaitse üle mängimisega mingeid probleeme. Drelli sõnul oli kohati üllatav, kuidas järsku tekkisid eestlastel väga vabad viskepositsioonid.

„Ei teagi, kas neil polnud skautingut tehtud või milles asi. Panime omad visked kotti ning muidugi Mr. Kerr Kriisa ja Mr. Kristian Kullamäe andsid kihvte sööte,“ ütles Drell.

Et Eesti oli juba poolajaks suures eduseisus, tervitasid fännid riietusruumi kõndinud Drelli lauluviisiga „Henri Drell viskab sisse, minge tagasi Londonisse!“

Drell: „See oli kihvt laul. Robin Valting, Eesti parim juutuuber, tegi selle laulu. Tervitused talle!“