„Mõlemas mängis väärisime võitu. Sellest on palju leierdatud ja räägitud, et selle koondise tippajad on ees. Need kogemused, mis maksavad, neid meil on veel puudu. Eks seda kooliraha peab maksma,“ arutles Eesti koondise särgis 159 kohtumises platsil käinud Arbet.

Lisaks treeneritööle rahvusvahelisel tasemel vilemehena tegutsev Uuehendrik kommenteeris saates ka EM-finaalturniiril vilemeeste otsuste ümber lahvatanud skandaale.

„Ütleme nii, et natuke võibolla on see mure, et on erineva tasemega kohtunikud, on palju kohtunikke, erinevad alagrupid, erinevad stiilid korvpalli. On kindlasti kohtunikke, kes ei ole sellisel tasemel kunagi vilistanud,“ arutles ta. „Paratamatult kohtunikud on inimesed ja tuleb eksimusi ette. Eilse mängu põhjal on küll natuke naljakas, et Leedu-mängus unustati ära vabavise. See on selline asi, mida mul ei tulegi meelde.“

Püüdes küll jääda poliitiliselt korrektseks, selgitas Uuehendrik siiski, et tema oleks mängus Ukrainaga lõpuminutitel andnud Kerr Kriisale keskjoone lähistel tehtud vea eest kolm vabaviset. Kuula lähemalt Arbeti ja Uuehendriku põnevaid arutelusid nii Eesti - Horvaatia mängu kui ka kohtunike teemadel, muuhulgas ka Uuehendriku meenutusi, kuidas ta aastate eest noortetreenerina tänase Eesti staari Maik-Kalev Kotsari ükskord võistkonnast välja pidi jätma:

1x
00:00