„Kui oled terve mängu parem ja saad lõpus nii lollilt pähe, on see kõigile raske,“ tunnistas Eesti mängujuht Sten Sokk. „Aga mul on hea meel, et keegi pole liiga palju masti alla lasknud. Eelmisel EM-il alustasime samuti kahe kaotusega, seejärel suutsime muutuse tuua. Hea, et saime ennast puhkepäeval koguda ja uue energiaga peale minna.“

Noorema põlvkonna pallur, 23-aastane Sander Raieste suutis kehvast tundest üle saada mõne tunniga. „Bussis oli mott maas, keegi väga rääkida ei tahtnud ja oli omaette molutamine. Hotellis õhtusöögi ajaks oli esimene emotsioon üle läinud ja jutt hakkas käima. Hotellis on spaa ja saun. Saime kõige valusama emotsiooni ära unustada,“ meenutas ta.

31-aastasel kaptenil Siim-Sander Venel läks kaotusvalust ülesaamiseks pisut kauem. „Hommikul tuli tuju tagasi,“ märkis ta. „Ühtepidi saavad kõik aru, et elu läheb edasi, aga keegi hullult kõva häälega naerda ka ei taha, sest ei ole hea aeg. Kindlasti närib see kaotus kõigil sees.“

Tema arvates võis Ukrainale allajäämine olla Eesti koondise viimase aja muserdavaim. Kõik oleneb sellest, kas Eesti jõuab lõpuks C-alagrupist edasi või mitte.

„Kui selle tõttu edasipääsu ei tule, siis on ikka valusam kui 2015. aasta EM-i kohtumine Leeduga. Leeduga mängust tabeliseis ei sõltunud, see olnuks lihtsalt emotsionaalselt hea,“ ütles Vene.