Eesti korvpallikoondise peatreeneril Jukka Toijalal on oma nipp, kuidas õhtul pärast mängu viia mõtted mujale ja uinuda. Sellest oli abi ka laupäeva õhtul Milanos, kui Eesti oli saanud Ukrainalt valusa ühepunktilise kaotuse. „Mõte tuleb viia mängu ja korvpalli juurest minema. Mul on selleks kaasas raamat. Loen veerand tundi ja see aitab magama jääda. Muidu jäävadki mõtted sügavale sisse keerlema,“ sõnas ta.

Meie jutuajamine toimus pühapäeva pärastlõunal. EM-finaalturniiri kahe kaotusega alustanud Eesti koondis tegi mänguvabal päeval kerge treeningu. Seejärel ootas mängijaid viieks tunniks vabadus. Kes läks niisama jalutama, kes kohtus Milanosse sõitnud lähedastega. Laupäeval kaotusega tekkinud valust tuli vabaneda. „See oli valus kaotus, aga tundub, et saame sellest üle. Hommikul kohvi juues polnud enam pead norgus, vaid jutt käis,“ lausus Toijala.

Jukka Toijala, kas Ukrainaga peetud mängu lõpus saanuks midagi teisiti teha?

100% jah. Sellel teemal on lihtne spekuleerida, aga mängu ajal teed otsuse ja sellega sa elad. Tegelikult oli meil mitu momenti, kus oleks võinud mängu võita, aga see ei õnnestunud.