38-aastane Ogier jagab tänavu Toyota kolmandat masinat Esapekka Lappiga. Ogier on seni osalenud Monte Carlos, Portugalis ja Keenias. Monte Carlos sai ta Sebastien Loebi järel teise koha, Portugali ralli prantslase jaoks ebaõnnestus, Keenias oli Ogier neljas.

Uus-Meremaa rallil on Ogier varasemalt osalenud korra. 2010. aastal sai ta teise koha, kaotades vaid 2,4 sekundiga praegusele Toyota pealikule Jari-Matti Latvalale. „Uus-Meremaa ralli oli minu nimekirja tipus etappidest, mida tahtsin tänavu sõita,“ sõnas prantslane DirtFishile.

„Olen seal vaid korra osalenud. Ralli on väga ilusas kohas, sealsed teed on rallimaailma ühed kaunimad. Armastan sealset mitmekülgset ja ilusat loodust,“ kiitis Ogier, kes meenutas ka 12 aasta tagust nappi kaotust. „See oli raske, sest jahtisin oma esimest võitu, mis on karjääris alati oluline verstapost.“

Kas Ogier' ka uuel hooajal Toyota ridades poole kohaga jätkab, pole veel ametlikult välja hõigatud. Küll aga andis Ogier mõista, et teda näeb ka tuleval aastal WRC-s. „Isegi, kui ma ei tee täishooaega kaasa, siis loodan (Uus-Meremaal) olla konkurentsis ning loodetavasti tulevikus veel võite nautida,“ sõnas ta.

Uus-Meremaa ralli peetakse 29. septembrist 2. oktoobrini. MM-sari jätkub järgmisel nädalal 8. - 11. septembrini toimuva Kreeka ralliga.