Etappi liidrikohalt alustanud Max Verstappen pidas sõidu teises pooles põnevat heitlust võidu nimel Mercedese pilootidega. Üheks märgiliseks hetkeks oli Valtteri Bottase (Alfa Romeo) katkestamine 18 ringi enne lõppu. Kui teised sõitjad käisid turvaauto režiimi ajal boksis värskeid rehve alla panemas, siis Mercedes otsustas liidrikohal olnud Lewis Hamiltoni boksi mitte võtta.

Pärast sõidu jätkumist sai teisel kohal olnud Verstappen kohe esimesel võimalusel Hamiltonist mööda. Britist möödusid hiljem ka tiimikaaslane George Russell ning Ferrari sõitja Charles Leclerc. Nii pidi kulunumate rehvidega sõitnud Hamilton piirduma neljanda kohaga.

Verstappen võitis sõidu seega Russelli ja Leclerci ees. Esikolmikule järgnesid Hamilton, Sergio Perez (Red Bull), Fernando Alonso (Alpine), Lando Norris (McLaren), Carlos Sainz (Ferrari), Esteban Ocon (Alpine) ja Lance Stroll (Aston Martin).

Verstappenil on liidrina koos 310 punkti. Ta edestab Leclerci ja Perezt juba 109 silmaga. Neljandal kohal on Russell (188 p).

Hooaeg jätkub järgmisel nädalal kuulsal Monza ringrajal.

Enne sõitu:

Hollandi GP-le stardib esikohalt valitsev maailmameister Max Verstappen, kes edestas eile toimunud kvalifikatsioonis Ferrari piloote Charles Leclerc'i (+0,021) ja Carlos Sainzi (+0,092). Neljas oli Lewis Hamilton (Mercedes; +0,306), viies Sergio Perez (Red Bull; +0,735) ning kuues George Russell (Mercedes; +0,805).

MM-sarja liider Verstappen on sel hooajal kogunud 284 punkti, edestades tiimikaaslast Perezit juba 93 silmaga. Kolmandat kohta hoiab 188 punktiga Leclerc ning neljas on 171 punktiga Sainz.