Keskmängija Maik-Kalev Kotsar, kes tegutses suurema osa kohtumisest nii kaitses kui ka rünnakul hästi, tõi esile viimaste minutite eksimused. Üks neist oli Ukraina võidukorv 55 sekundit enne lõppu - vastaste mängujuht Ilja Sõdorov kasutas pärast Henri Drelli blokki Mõhhailjukile ära Kotsari hetkelise tähelepanematuse, jõudis lahtisele pallile esimesena järgi ja tabas korvi alt.

„Vastasvõistkonnas on rohkem kogemust. Lõpus tuli paar idiootset eksimust sisse, eriti minu poolt. Ukraina kasutas need ära. Ma ei hakkaks ütlema, et see on õnn või ebaõnn. Oleks me natuke kogenumad, oleksime võitnud,“ rääkis Kotsar.

Et Kotsar võttis koos kaaslaste abiga Ukraina kuulsaima mängija, NBA tsentri Alex Leni rajalt maha, hakkas Ukraina rohkem kasutama lühemat koosseisu, mis toimis paremini.

„Otseselt ei ütleks, et see lõi rütmist välja. Nad mängisid ikka oma mängu edasi. Oleme noor meeskond, ikka tulevad väikesed mõõnad sisse. Samas võitleme ja potentsiaali meil on,“ lausus Kotsar.

Ääremängija Sander Raieste hinnangul oleks Eesti võinud mängu ka varem ära otsustada.

„Suures plaanis kontrollisime mängu 38-39 minutit. Lõpp jäi pigem enda taha. Samas võime küll öelda, et vahe jäi üks punkt ja lõpp otsustas, aga väiksed vahed ja olukorrad tulid kogu mängu jooksul sisse. Au ja kiitus vastasele, nad olid kogu mängu hingega sees ja tulid lõpuks tagasi,“ ütles ta.

„Tahtsime seda mängu väga võita. Kohe avavilest tahtsime seda endale saada. Häälestus oli hea ja mehed olid valmis. Peame järgmistes kohtumistes täpselt samamoodi alustama ja üritama lõpuni välja. Vähemalt oli tänane matš hea näidis, kuidas peame mängu alustama,“ lisas Raieste.

Mängujuht Kerr Kriisa oli pärast lõpuvilet enam kui löödud olemisega. Tema sõnul ei suutnud Eesti võita pisiasjade tõttu.

Eesti viimasel rünnakul õnnejumalanna soosingut ei pälvinud. Kriisa oli juba teel korvile, kui ta libises reklaamkleepsul ja pidi palli kaugele välja söötma. Kristian Kullamäe üliraske kolmene sisse ei tabanud.

„See on üks kombinatsioon, mida mängime siis, kui on vähe sekundeid järel. Libe oli, vale otsus... rohkem ei oska kommenteerida,“ sõnas Kriisa.