72-aastane Briatore oli parajasti oma luksusjahiga Vahemeres seilamas, kui ühtäkki sai ta Itaalia sadamalinna Crotone piirivalvuritelt abikutsungi, et rannikult umbes kümne kilomeetri kaugusel on paatkond merehädalisi.

„Kohale jõudes avastasime umbes 15 meetri pikkuse purjepaadi, mis oli puupüsti inimesi täis. Neid oli seal vähemalt sada. Isegi loomi ei koheldud 19. sajandil nii! Inimesed, kelle hulgas oli ka lapsi, karjusid meeleheitest. Me üritasime neid maha rahustada ning kinnitasime, et abi on juba teel,“ vahendab Monaco Tribune Briatore sõnu.

Monacos resideeruva Itaalia ärimehe sõnul oli immigrantide alus jäetud merre ulpima smuugeldajate poolt, kes ise hiljem muretult jalga lasid: „Nad panid reisijad kummipaatidesse, mis asetati omakorda purjekale ja käivitasid sellel autopiloodi. Põgenikele anti kätte ainult raadiosaatja, et nad saaksid abi kutsuda.“

„Meil tuleb need kuramuse smuugeldajad juba eos kinni nabida. Kui laseme neil minna, siis ootab peagi ees tõeline veresaun. Ma ei soovi, et keegi peaks sellise teekonna ette võtma. Peame tõsiselt mõtlema merepiiri blokeerimise peale, et nad enam Itaalia vetesse ei jõuaks,“ lisas Briatore.

Ärimehe arvates peaks Itaalia valitsus oma immigrantide poliitika tõsiselt üle vaatama, soovitades neil panustada Aafrika majandusse, et seal rohkem töökohti tekiks ning põgenikel ei tuleks enam kodumaalt lahkuda. „Ma olen Aafrikas tegutsenud kolmkümmend aastat ja pakun seal tööd vähemalt tuhandele inimesele. Praegune minister ei ole nendega kordagi kokku puutunud. Ta peaks minema ja vaatama, mis paatidel toimub. Kui ta olukorda oma silmaga näeks, siis olen kindel, et ta muudaks oma meelt,“ oli Briatore Itaalia siseministri Luciana Lamorgese suhtes kriitiline.