Suure eduga harjunud Mercedes pole sel hooajal võitnud ühtegi võistlust. MM-i üldarvestuses on 24-aastane George Russell nende parima sõitjana alles viies ja Lewis Hamilton (37) kuues. Tootjate arvestuses on Mercedes kolmas.

„Hoides kinni oma põhimõtetest, väärtustest ja heast vaimust – ning püüdes pidevalt teha paremaid tulemusi, kuni jõuad nokaudini... sel hooajal on raamatu kirjutamiseks kogunenud rohkem materjali kui viimase kaheksa aasta jooksul kokku,“ sõnas Mercedese tegevjuht Toto Wolff Motorsport.com-ile.

Tiimijuht ei oska täpselt öelda, mis nende auto juures on valesti läinud. „Kas rehvidega on mingi põhimõtteline probleem, millest me aru ei saa ja kõik muu on korras? Või ajab meie auto aerodünaamika kõik sassi või mehaaniline tasakaal? Seda on nii raske lahti mõtestada ja määratleda,“ sõnas Wolff.

Ta lisas, et meeskond ei taha veel täielikult keskenduda järgmise hooaja masina arendamisele, sest tahaks ka tänavu võiduni jõuda. Oma masina osas on ta siiski ülikriitiline: „Ma arvan, et see ei jõua kunagi Stuttgardi Mercedes-Benzi muuseumisse aukohale.“