„Mõnes asjas tegime täna sammu edasi, mõnes eksisime,“ rääkis ta. „0:15 periood teisel veerandil maksis meile võimaluse mängida pikemalt võidu eest. Peamine põhjus oli Simone Fontecchio kolmesed. Võib-olla me ei saanud aru, et tema vise on tappev ka kümnelt meetrilt. Paaril korral tegutses meie kaitse tublilt, aga siis loodeti, et ta nii kaugelt ei pane. Aga pani. Lisaks eksisime paaril korral pallita kaitses.“

Toijala sõnul tuli eeldatav tasemevahe üsna selgelt välja.

„Itaalia on väga raske tiim, kelle vastu mängida. Neil on ühtlaselt pikk koosseis, nad liigutavad hästi palli, neil tekib viskevõimalusi ning nad suudavad ka pukis mängida. Itaalia tegutses väga hästi. Tean, et nad valmistusid selleks mänguks väga korralikult ja nad austavad meid. Täna oli tasemevahe selline. Itaalial on NBA ja Euroliiga mängijaid, loodame, et meil on tulevikus ka,“ lausus ta.

Eesti puhul on viimastes mängudes üheks murekohaks saanud Siim-Sander Vene ja Kristian Kullamäe kehv visketabavus. Itaalia vastu tabasid nad kahe peale 16 viskest vaid kaks.

„Vene viskekohad olid korralikud, aga iga mäng ei lähe. Võimalik, et järgmises mängus viskavad Siim ja Kristian visked sisse ja siis on kõik jälle õnnelikud. Vene on kogenud mängija ja ma usun, et ta ei muretse möödavisete pärast. Ja Kristiani puhul peab üle vaatama, millised ta visked olid ja kas ta valis õiged kohad. Mulle tundus, et ta hakkas kohati natuke kartma. Oleks soovinud, et ta oleks mõned visked veel teinud. Teda tuleb toetada ja leidma talle lihtsaid korve,“ märkis Toijala.

Oma mängu ei saanud käima ka põhitsenter Maik-Kalev Kotsar. Tema arvele jäi 22 minutiga kuus punkti ja kaks lauapalli.

„Itaalia mäletab, mis (2021. aastal) Permis juhtus. Ta viskas seal Itaalia vastu 32 punkti. See räägiti kindlasti läbi ja vaadati kõik tema korvid üle. Tema peamised kohad võeti ära ja Nicolo Melli tegutses tema vastu väga hästi. Ma ei ütleks, et Maik võeti täiesti maha, aga vahepeal ei saanud ta vaba olles palli. Seda peame parandama,“ selgitas Toijala.

Maik-Kalev Kotsar.

Esimese poolaja lõpus sai Eesti lisaks suureks paisunud kaotusseisule veel ühe löögi. Janari Jõesaar tegi liiga põlvele, see mure vaevas teda ka augustis. Siis tuli tal teha pooleteise nädala pikkune treeningpaus.

„Ma ei tea, kui tõsine see on. Poolajal öeldi, et parem oleks, kui ta täna enam ei mängiks. See on ainus, mida praegu tean,“ ütles Toijala.

Juba laupäeval kell 18 kohtub Eesti Ukrainaga, kes võitis reedel koguni 90:61 Suurbritanniat.

„Ukraina on täiesti teistsugune võistkond kui Itaalia. Itaalial pole 210 cm ja pikemaid mängijaid, aga Ukrainal on neid piisavalt. Midagi uut või imelikku Ukraina täna ei teinud,“ rääkis Toijala.

Ukraina tsentrid on 215 cm pikkune Alex Len ja 216 cm pikkune Artjom Pustovõi. Suure ääre positsioonil oli brittide vastu algviisikus 211 cm pikkune Volodõmõr Herun.

„Ukraina mängib kahe erineva koosseisuga, üks on väga pikk ja teise puhul on mängijad lühemad ja nad suudavad kaitses vahetada. Eks Ainars Bagatskis (Ukraina peatreener – A.K.) peab mõtlema, kui suurt eelist nad pika koosseisuga Eesti vastu saavad. Näiteks Soome vastu ei saanud Ukraina üldse pikka viisikut mängida. Len on Len, ta on NBA mees, aga Pustovõi ei armasta eriti kontakti. Tema vastu tuleb anda palju kehakontakti, siis kaob pikkuseeelis ära,“ vaatas Toijala laupäevasele matšile ette.