Jalgpallimaailmas pole enam ammu üllatuseks, et Euroopa kõige teravamas tipus annavad jätkuvalt tooni vanameistri staatuses olevad mängijad. Viimaste aastatega on peale tulnud küll uued säravad tähed eesotsas Erling Braut Haalandi ja Kylian Mbappega, kuid kogenumad mehed pole veel kuskile kadunud.

Hooajal 2019/2020 oli Euroopa viiest tippliigast (Inglismaa, Hispaania, Prantsusmaa, Itaalia ja Saksamaa) neljas suurimaks väravakütiks vähemalt 30-aastane ründaja. Inglismaal võitis kuldse saapa toona 33-aastane Jamie Vardy 23 väravat, Hispaanias 33-aastane Lionel Messi, Itaalias 30-aastane Ciro Immobile ja Saksamaal 31-aastane Robert Lewandowski. Ainsaks erandiks oli Prantsusmaa, kus toona 29-aastane Wissam Ben Yedder jagas tiitlit 21-aastase Kylian Mbappega.

Tänavugi ennustatakse Ballon d’Ori 34-aastasele Karim Benzemale, kes lõi möödunud hooajal kõikide sarjade peale 44 väravat ning vedas Madridi Reali Hispaania meistriks ja Meistrite liiga võitjaks. Mõistagi ei leia vanameistreid ainult ründajate seas. Reali kevadises edus mängisid teiste kõrvalt suurt rolli ka kogenud poolkaitsjad Luka Modric (36) ja Toni Kroos (32). Kuulsa keskväljatrio kolmas liige Casemiro (30) müüdi sel suvel 70 miljoni euro eest Manchester Unitedisse.

Eesti jalgpallifännid ei pea näidet „vorm on kõikuv, aga klass on igavene“ kaugelt otsima. 16. augustil 38-aastaseks saanud keskväljamaestro Konstantin Vassiljev on endiselt ülioluline lüli nii FC Flora kui Eesti jalgpallikoondise rivistuses. Delfi Sport palus Vassiljevil kogenud meeste võidukäiku veidi lähemalt analüüsida.